Markkinoija

KRKA

Vaikuttava aine

losartaani, hydroklooritiatsidi

Käyttötarkoitus

Kohonneen verenpaineen hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi annos kerran päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan vesilasillisen kanssa. Sen voi ottaa ruokailun kanssa tai tyhjään mahaan. 100/12,5 mg tabletit on nieltävä kokonaisina. Iho on suojattava auringonvalolta ja UV-säteiltä hoidon aikana. 

Vaikutustapa

Angiotensiini on veressä esiintyvä aine, joka supistaa verisuonia ja säätelee elimistön suolatasapainoa. Losartaani estää angiotensiinin vaikutuksia, jolloin verisuonet laajenevat ja verenpaine laskee.

Hydroklooritiatsidi tehostaa losartaanin vaikutusta. Se poistaa elimistöstä suolaa ja nestettä ja alentaa näin verenpainetta. Se vähentää myös mahdollisesti esiintyvää turvotusta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä päänsärkyä, huimausta, unettomuutta, mahavaivoja, lihaskipuja tai -kramppeja, selkä-, rinta- tai alaraajakipua, väsymystä, voimattomuutta, yskää, hengitystietulehduksia tai nenän tukkoisuutta. Jos ilmenee epäilyttäviä ihomuutoksia, on otettava heti yhteys lääkäriin.

Lääkkeellä on runsaasti yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä tulisi keskustella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää toisen ja kolmannen raskauskolmanneksen aikana. Ei suositella ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana. Ei suositella imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 30 °C, alkuperäispakkauksessa, kosteudelta suojassa. 

Ulkonäkö

50/12,5 mg tabl: Keltainen, soikea, hieman kaksoiskupera, toisella puolella jakouurre. Tabletin mitat: 6 mm x 12 mm (muodoltaan soikea), paksuus 3,8 – 4,7 mm. Jakouurre on tarkoitettu vain nielemisen helpottamiseksi eikä jakamiseksi yhtä suuriin annoksiin.
100 mg/12,5 mg tabl: Valkoinen, soikea, kaksoiskupera.
100/25 mg tabl: Keltainen, soikea, hieman kaksoiskupera. Tabletin mitat: 8 mm x 15 mm ja paksuus 5,1-6,1 mm.

Hinta ja pakkaustiedot