Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

losartaani, hydroklooritiatsidi

Käyttötarkoitus

Kohonneen verenpaineen hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääke saavuttaa täyden tehonsa noin 3-4 viikon kuluttua lääkityksen aloittamisesta.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit otetaan vesilasillisen kanssa ruokailun yhteydessä tai tyhjään mahaan. Iho on suojattava auringonvalolta ja UV-säteiltä hoidon aikana.

Vaikutustapa

Angiotensiini on veressä esiintyvä aine, joka supistaa verisuonia ja säätelee elimistön suolatasapainoa. Losartaani estää angiotensiinin vaikutuksia, jolloin verisuonet laajenevat ja verenpaine laskee.

Hydroklooritiatsidi tehostaa losartaanin vaikutusta. Se poistaa elimistöstä suolaa ja nestettä ja alentaa näin verenpainetta. Se vähentää myös mahdollisesti esiintyvää turvotusta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä unettomuutta, päänsärkyä, huimausta, yskää, hengitysteiden tulehduksia, nenän tukkoisuutta, sivuontelosairauksia, mahavaivoja, lihaskouristuksia tai -kipua, alaraaja-, rinta- tai selkäkipua, voimattomuutta, väsymystä tai muutoksia laboratorioarvoissa. Jos ilmenee epäilyttäviä ihomuutoksia, on otettava heti yhteys lääkäriin.

Hoidon alussa tai annosta suurennettaessa mahdolliset huimaus ja uneliaisuus voivat heikentää ajokykyä.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä tai luontaistuotteista on neuvoteltava lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Alkoholi laajentaa verisuonia ja saattaa herkillä ihmisillä voimistaa haitallisesti verenpainelääkkeen vaikutusta. Verenpaineen tilapäinen lasku voi ilmetä huimauksena.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden aikana eikä imetyksen yhteydessä.

Säilytys

PVC/LDPE/PVdC-alumiiniläpipainopakkaus: Säilytä alle 25 °C.

OPA/Al/PVC-alumiiniläpipainopakkaus: Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

50 mg/12,5 mg: Vaaleankeltainen, soikea, kaksoiskupera, kalvopäällysteinen tabletti, jonka kummallakin puolella on jakouurre. Mitat noin 6,1 x 11,4 mm. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

100 mg/25 mg: Keltainen, soikea, kaksoiskupera, kalvopäällysteinen tabletti, jonka kummallakin puolella on jakouurre. Mitat noin 8,8 x 15,6 mm. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot