Markkinoija

CHEPLAPHARM ARZNEIMITTEL

Vaikuttava aine

omepratsoli

Käyttötarkoitus

Maha- ja pohjukaissuolihaavan esto ja hoito. Lisäksi ruokatorven refluksitulehduksen eli ruokatorveen nousevan happaman mahanesteen aiheuttaman tulehduksen esto ja hoito.

Helikobakteerin häätö yhdessä bakteerilääkkeiden kanssa. Lisäksi tulehduskipulääkkeiden pitkäaikaiseen käyttöön liittyvien mahaongelmien esto ja hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit otetaan mielellään aamuisin ja ne niellään kokonaisina vesilasillisen kera eikä niitä saa pureskella eikä murskata. Tarvittaessa tabletti voidaan halkaista ja sekoittaa vettä. Tarvittaessa joukkoon voidaan sekoittaa hieman hedelmämehua tai omenasosetta. Seos niellään välittömästi sekoittamisen jälkeen ja huuhdotaan puolella lasillisella vettä.

Maitoa tai hiilihapollista vettä ei tule käyttää. Tabletin sisältämiä pellettejä ei saa pureskella.

Vaikutustapa

Omepratsoli kuuluu ns. happo- tai protonipumpun salpaajiin eli vaikuttaa niihin mahalaukun seinämän soluihin, jotka tuottavat mahahappoa. Tällöin hapon eritys vähenee tai pysähtyy ja mahalaukun sisällön happamuus vähenee. Tämä lievittää oireita ja maha- tai pohjukkaissuolihaava umpeutuu.

Haittavaikutukset

Yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky ja vatsavaivat.

Raskaus ja imetys

Lääkettä voi käyttää raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.
Purkki: Pidä pakkaus tiiviisti suljettuna. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

10 mg enterotabletti: Hennon vaaleanpunainen, pitkulainen, kaksoiskupera, kalvopäällysteinen tabletti, jossa kaiverrus toisella puolella ja merkintä 10 mg toisella puolella.Tabletti sisältää enteropäällystettyjä pellettejä.

20 mg enterotabletti: Vaaleanpunainen, pitkulainen, kaksoiskupera, kalvopäällysteinen tabletti, jossa kaiverrus toisella puolella ja merkintä 20 mg toisella puolella.Tabletti sisältää enteropäällystettyjä pellettejä.

Hinta ja pakkaustiedot