Markkinoija

BESINS HEALTHCARE

Vaikuttava aine

progesteroni

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään naisten erilaisiin, keltarauhashormonin puutteesta aiheutuviin oireisiin, kuten vuotohäiriöihin, vaihdevuosioireiden hoitoon ja keinoalkuisen hedelmöityksen tukihoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä lääkeannos suun kautta otetaan illalla ennen nukkumaan menoa, mutta lääkärin harkinnan mukaan voidaan lisäksi tarvita aamulla otettava toinen annos. Lääkärin harkinnan mukaan lääkettä voidaan käyttää myös vaginaalisesti eli emättimen kautta, jolloin sitä annostellaan kaksi tai kolme kertaa vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit niellään runsaan nesteen kera tyhjään mahaan. Vaginaalisesti käytettäessä kapselit työnnetään käsin syvälle emättimeen.

Vaikutustapa

Progesteroni on keltarauhashormoni, joka palauttaa häiriintyneen hormonitasapainon normaaliksi. Se vaikuttaa kohtuun ja muuallekin elimistöön normaalin keltarauhashormonin tavoin.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä vatsakipua, turvotusta, rintojen arkuutta, sukupuolisen halun heikenemistä tai päänsärkyä. Joillekin voi tulla 1-3 tunnin kuluttua lääkkeen ottamisesta väsymystä tai huimausta, mikä heikentää tarkkaavaisuutta liikenteessä.

Raskaus ja imetys

Lääkettä käytetään raskauden aikana vain sen alkukolmanneksella ja silloinkin useimmiten emättimen kautta otettuna. Imetyksen aikana lääkettä voi käyttää.

Säilytys

LUGESTERON kapseli, pehmeä 100 mg

Huoneenlämmössä (+15–25 °C:ssa)

LUGESTERON kapseli, pehmeä 200 mg

Huoneenlämmössä (+15–25 °C:ssa)

Ulkonäkö

LUGESTERON kapseli, pehmeä 100 mg

Pyöreä, hieman kellertävä, pehmeä liivatekapseli, joka sisältää valkeahkoa pastaa

LUGESTERON kapseli, pehmeä 200 mg

Pyöreä, hieman kellertävä, pehmeä liivatekapseli, joka sisältää valkeahkoa pastaa.

Hinta ja pakkaustiedot