Markkinoija

MERCK

Vaikuttava aine

kladribiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään multippeliskleroosin (MS-tauti) hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä hoito koostuu kahdesta annostelujaksosta, jotka toistetaan kertaalleen yhden vuoden kuluttua.

Lääkkeen ottaminen

Lääke voidaan ottaa ruokailusta riippumatta. Sitä ei saa pureskella. Lääke niellään heti läpipainopakkauksesta otettua, sitä ei saa käsitellä eikä jättää esille pakollista pidemmäksi aikaa. Jos tabletti asetetaan esim. pöydälle, tai jos tabletti on murtunut/rikkoutunut, altistunut alue puhdistetaan huolellisesti. Tablettia käsitellään kuivin käsin ja kädet pestään sen jälkeen.

Vaikutustapa

Lääke heikentää valkosolujen liiallista toimintaa, jolloin keskushermoston tulehdusreaktio lievenee ja MS-taudin pahenemisvaiheet lievittyvät tai vähenevät.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on veren valkosolumäärän vähentyminen. Joskus saattaa esiintyä myös suun herpestulehdusta, vyöruusua, ihottumaa ja hiustenlähtöä.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana. Imetyksen voi aloittaa yhden viikon kuluttua viimeisen lääkeannoksen jälkeen.

Säilytys

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Valkoisia, pyöreitä, kaksoiskuperia tabletteja, joiden halkaisija on 8,5 mm ja joiden toisella puolella on kaiverrus ”C” ja toisella puolella ”10”.

Hinta ja pakkaustiedot