Markkinoija

VERMAN

Vaikuttava aine

levotyroksiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään kilpirauhashormonin puutteesta johtuviin sairauksiin, mm. kilpirauhasen vajaatoimintaan, kilpirauhassyövän oireisiin ja kilpirauhasen liikatoiminnan tukilääkkeenä. Sitä voidaan käyttää myös kilpirauhasen toiminnan testaamiseen.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Annostus on yksilöllinen ja sitä säädetään säännöllisten kilpirauhaskokeiden tulosten perusteella.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan yleensä kerran vuorokaudessa aamuisin. Se tulee ottaa veden kera tyhjään mahaan eli n. puoli tuntia ennen ruokailua. Jos käytössä on rauta-, alumiini- tai kalsiumvalmisteita tai näitä sisältäviä lääkkeitä (mm. antasidi-närästyslääkkeitä), lääke tulee ottaa vähintään kaksi tuntia ennen näitä.

Vaikutustapa

Lääke korvaa elimistöstä puuttuvan kilpirauhashormonin (tyroksiinin) ja siten lievittää tyroksiinin puutoksen oireita.

Haittavaikutukset

Lääke aiheuttaa haittavaikutuksia vain harvoin.

Raskaus ja imetys

Lääkettä on tärkeää käyttää myös raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita.

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Medithyrox 13 mikrogrammaa tabletit ovat valkoisia pyöreitä kaksoiskuperia tabletteja, joiden halkaisija on 6,5 mm ja paksuus keskimäärin 3,5 mm ja joiden toisella puolen on merkintä ”13”.

Medithyrox 25 mikrogrammaa tabletit ovat valkoisia pyöreitä kaksoiskuperia tabletteja, joiden halkaisija on 6,5 mm ja paksuus keskimäärin 3,5 mm ja joiden toisella puolen on merkintä ”25”.

Medithyrox 50 mikrogrammaa tabletit ovat valkoisia pyöreitä kaksoiskuperia tabletteja, joiden halkaisija on 6,5 mm ja paksuus keskimäärin 3,5 mm ja joiden toisella puolen on merkintä ”50”.

Medithyrox 62 mikrogrammaa tabletit ovat valkoisia pyöreitä kaksoiskuperia tabletteja, joiden halkaisija on 6,5 mm ja paksuus keskimäärin 3,5 mm ja joiden toisella puolen on merkintä ”62”.

Medithyrox 75 mikrogrammaa tabletit ovat valkoisia pyöreitä kaksoiskuperia tabletteja, joiden halkaisija on 6,5 mm ja paksuus keskimäärin 3,5 mm ja joiden toisella puolen on merkintä ”75”.

Medithyrox 88 mikrogrammaa tabletit ovat valkoisia pyöreitä kaksoiskuperia tabletteja, joiden halkaisija on 6,5 mm ja paksuus keskimäärin 3,5 mm ja joiden toisella puolen on merkintä ”88”.

Medithyrox 100 mikrogrammaa tabletit ovat valkoisia pyöreitä kaksoiskuperia tabletteja, joiden halkaisija on 6,5 mm ja paksuus keskimäärin 3,5 mm ja joiden toisella puolen on merkintä ”100”.

Medithyrox 125 mikrogrammaa tabletit ovat valkoisia pyöreitä kaksoiskuperia tabletteja, joiden halkaisija on 6,5 mm ja paksuus keskimäärin 3,5 mm ja joiden toisella puolen on merkintä ”125”.

Medithyrox 150 mikrogrammaa tabletit ovat valkoisia pyöreitä kaksoiskuperia tabletteja, joiden halkaisija on 6,5 mm ja paksuus keskimäärin 3,5 mm ja joiden toisella puolen on merkintä ”150”.

Medithyrox 175 mikrogrammaa tabletit ovat valkoisia pyöreitä kaksoiskuperia tabletteja, joiden halkaisija on 6,5 mm ja paksuus keskimäärin 3,5 mm ja joiden toisella puolen on merkintä ”175”.

Medithyrox 200 mikrogrammaa tabletit ovat valkoisia pyöreitä kaksoiskuperia tabletteja, joiden halkaisija on 6,5 mm ja paksuus keskimäärin 3,5 mm ja joiden toisella puolen on merkintä ”200”.

Hinta ja pakkaustiedot