Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

memantiini

Käyttötarkoitus

Keskivaikean ja vaikean Alzheimerin taudin hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Hoito aloitetaan pienellä annoksella, jota suurennetaan viikon välein kunnes saavutetaan riittävä hoitotaso. Hoidon aloittaa erikoislääkäri, joka on perehtynyt Alzheimerin taudin hoitoon. Lääkäri myös arvioi säännöllisesti potilaan lääkkeestä saaman hyödyn.

Lääkettä voidaan käyttää vain silloin, kun potilaan vointia ja lääkkeen ottoa ohjaa päivittäin omainen tai muu hoitaja.

Lääkkeen ottaminen

Otetaan kerran vuorokaudessa, samaan aikaan joka päivä, ruokailusta riippumatta vesilasillisen kera.

Vaikutustapa

Memantiini estää glutamaatti-nimisen välittäjäaineen liiallista toimintaa aivoissa ja siten lievittää Alzheimerin taudin oireita ja auttaa potilasta selviytymään paremmin päivittäisistä toimistaan.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky, ummetus, uneliaisuus, huimaus ja tasapainohäiriöt sekä verenpaineen kohoaminen.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei tule käyttää raskauden aikana tai imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

10 mg tabl: Valkoinen tai luonnonvalkoinen, soikea (noin 13,0 x 5,5 mm), kaksoiskupera, viistoreunainen tabletti, jonka toisella puolella on merkintä ‘10’ ja vastakkaisella puolella jakouurre. Tabletin voi jakaa yhtä suuriksi annoksiksi.
20 mg tabl: Vaaleanpunainen tai harmaanpunainen, soikea (noin 15,3 x 6,2 mm), kaksoiskupera, viistoreunainen tabletti, jonka toisella puolella on merkintä ‘20’. Vastakkaisella puolella ei ole merkintöjä.

Hinta ja pakkaustiedot