Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

metformiini

Käyttötarkoitus

Tyypin 2 diabeteksen hoito, kun pelkkä ruokavalio ei riitä alentamaan kohonnutta verensokeria.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Annostus riippuu sairauden vaikeusasteesta, muusta mahdollisesta lääkityksestä sekä erityisesti siitä, miten tunnollisesti potilas noudattaa hoitoon liittyvää ruokavaliota ja muita välttämättömiä ohjeita.

Lääkkeen ottaminen

Hoidon kulmakiviä ovat oikea ruokavalio ja riittävä liikunta sekä veren sokeripitoisuuksien seuranta. Lääkkeen ottaminen aterian yhteydessä vähentää GI-kanavan haittavaikutuksia. Tabletit otetaan runsaan nesteen, esim. vesilasillisen, kera. 

Vaikutustapa

Lääke alentaa veren kohonnutta sokeripitoisuutta pääasiassa estämällä sokerin muodostumista muista ravintoaineista maksassa ja lisäämällä kudosten sokerinkulutusta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat mahavaivat ja ruokahaluttomuus. Joskus voi esiintyä myös makuhäiriöitä tai B12-vitamiinitason alenemista. Saattaa aiheuttaa liiallista verensokerin laskua käytettäessä samanaikaisesti muita verensokeria laskevia lääkeaineita, mikä voi heikentää ajokykyä.

Jos ilmenee maitohappoasidoosin tyyppioireita kuten hengenahdistusta, vatsakipua, lihaskramppeja tai voimattomuutta, otettava heti yhteyttä lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Käyttöä imetyksen aikana ei suositella.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Valkoinen, kaksoiskupera, kapselin muotoinen, kalvopäällysteinen tabletti, jonka toisella puolella on jakouurre ja toisella puolella jakouurre merkintöjen ”A” ja ”90” välissä. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot