Markkinoija

ESSENTIAL PHARMA

Vaikuttava aine

kalsitoniini

Käyttötarkoitus

Akillisestä liikkumattomuudesta johtuvan luukadon ehkäisy, veren korkean kalsiumpitoisuuden eli hyperkalsemian korjaaminen. Hyperkalsemia voi liittyä esimerkiksi syöpään ja Pagetin luutaudin hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Ainakin aluksi lääkäri tai sairaanhoitaja pistää ruiskeliuoksen ihon alle tai lihakseen, mutta he voivat opettaa pistotekniikan myös potilaalle. Ruiske otetaan yleensä aterian jälkeen ja nukkumaanmenon yhteydessä pahoinvoinnin vähentämiseksi. Ruiskeliuos pitää käyttää välittömästi avaamisen jälkeen. Ylimääräinen liuos heitetään pois.

Vaikutustapa

Kalsitoniini on ihmisen elimistön tuottama hormoni. Se vähentää luun hajoamista ja pienentää kalsiumin määrää veressä. Valmisteen sisältämä hormoni valmistetaan synteettisesti. Se muistuttaa rakenteeltaan lohen kalsitoniini-hormonia, mutta sen vaikutukset vastaavat ihmiselimistön vastaavan hormonin vaikutuksia.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat pahoinvointi sekä ihon punoitus kasvoilla tai ylävartalolla. Joskus voi esiintyä myös heitehuimausta, päänsärkyä, makuhäiriötä, vatsaoireita, kipuja sekä väsymystä.

Pahoinvointi ja oksentelu lievenevät usein hoidon jatkuessa. Parikymmentä minuuttia ruiskeen ottamisen jälkeen kasvot ja kaula saattavat punoittaa, mikä kuuluu lääkkeen vaikutustapaan.

Jos lääke väsyttää tai aiheuttaa huimausta, tarkkaavaisuus liikenteessä voi heiketä.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2°C - 8°C). Ei saa jäätyä.  

Ulkonäkö

Miacalcic 100 IU/ml on kirkas, väritön vesipohjainen liuos.

Hinta ja pakkaustiedot