Markkinoija

FERRING

Vaikuttava aine

desmopressiini

Käyttötarkoitus

Tabletteja käytetään yli 5-vuotiaiden lasten yökasteluoireiden hoitoon, ja aikuisilla vähentämään yöunta häiritsevää tiheää virtsaamistarvetta. Tabletteja sekä nenäsumutetta käytetään vesitystaudin eli diabetes insipiduksen hoitoon. Nenäsumutetta käytetään myös hypofyysin poiston jälkeisen polyuria-polydipsian hoitoon sekä munuaisten toiminnan testaamiseen.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti laitetaan kielen alle. Tablettia ei tarvitse ottaa veden kanssa, vaan se sulaa sellaisenaan kielen alle. Vaikutus voi heikentyä, jos tabletti otetaan ruuan kanssa.

Nenäsumutteen annosteluohje on pakkauselosteessa.

Lääkeen käytön yhteydessä voidaan joutua rajoittamaan nesteiden saantia. Tarkemmat ohjeet hoidon määrävältä lääkäriltä.

Vaikutustapa

Desmopressiini on elimistön oman hormonin, vasopressiinin, vastine. Tämä hormoni säätelee virtsan eritystä. Jos hormonia on riittämättömästi, korjaa desmopressiini tämän vuoksi syntyneitä ongelmia.

Haittavaikutukset

Tablettien yleisin haittavaikutus on päänsärky. Joskus voi esiintyä myös huimausta, verenpaineen nousua, mahavaivoja, virtsarakkoon ja –putkeen liittyviä oireita, turvotusta, väsymystä, tunnetilojen epävakaisuutta tai aggressiivisuutta.

Nenäsumutteen yleisimmät haittavaikutukset ovat nenäoireet ja ruumiinlämmön nousu. Joskus voi esiintyä myös unettomuutta, mielialan horjuvuutta, painajaisia, hermostuneisuutta, aggressiivisuutta, päänsärkyä, maha-suolitulehdusta, pahoinvointia tai vatsakipua.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi tablettien käytön raskauden ja imetyksen aikana. Nenäsumutetta ei saa käyttää raskauden aikana ja lääkäri arvioi käytön imetyksen aikana.

Säilytys

MINIRIN nenäsumute, liuos 2,5 mikrog/annos

Säilytä jääkaapissa (2 °C - 8 °C).

MINIRIN tabletti, kylmäkuivattu 60 mikrog, 120 mikrog, 240 mikrog

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

MINIRIN nenäsumute, liuos 2,5 mikrog/annos

Kirkas, väritön neste.

MINIRIN tabletti, kylmäkuivattu 60 mikrog, 120 mikrog, 240 mikrog

Minirin 60 mikrog: Valkoinen, pyöreä, kylmäkuivattu tabletti. Toisella puolella tablettia on tipan muotoinen kuvio.

Minirin 120 mikrog: Valkoinen, pyöreä, kylmäkuivattu tabletti. Toisella puolella tablettia on kahden tipan muotoinen kuvio.

Minirin 240 mikrog: Valkoinen, pyöreä, kylmäkuivattu tabletti. Toisella puolella tablettia on kolmen tipan muotoinen kuvio.

Hinta ja pakkaustiedot