Markkinoija

BOEHRINGER INGELHEIM

Vaikuttava aine

meloksikaami

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään nivelrikon oireiden ja muidenkin kiputilojen hoitoon. Lääkettä ei suositella alle 16-vuotiaille.

Annostus

Lääkäri määrää annostuksen. Tavanomainen annos on 7,5 mg kerran päivässä, mutta lääkäri voi katsoa suuremmankin annoksen olevan tarpeen.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit tulee ottaa nesteen kanssa ruokailun yhteydessä. Meloksikaamin kanssa samanaikaisesti ei pidä käyttää muita tulehduskipulääkkeitä.

Vaikutustapa

Meloksikaami on tulehduskipulääke, joka lievittää kipua sekä vähentää turvotusta ja muita kudosten tulehdusoireita. Se alentaa myös kuumetta.

Haittavaikutukset

Tavallisimpia haittavaikutuksia ovat närästys ja muut happovaivat, pahoinvointi, ripuli ja päänsärky. Joskus ilmaantuu myös mm. ihottumaa tai ihon kutinaa, huimausta, päänsärkyä, väsymystä, korvien soimista tai muutoksia verisolujen määrissä. Muiden lääkkeiden samanaikaisesta käytöstä on neuvoteltava lääkärin kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei suositella käytettäväksi raskauden kahden ensimmäisen kolmanneksen aikana, eikä sitä saa käyttää viimeisellä kolmanneksella. Käyttöä imetyksen aikana ei suositella.

Säilytys

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

7,5 mg: Vaaleankeltainen, pyöreä tabletti; halkaisija n. 9 mm, paksuus n. 3 mm, toisella puolella yrityksen logo ja toisella puolella jakouurre sekä merkintä 59D/59D. Jakouurre on tarkoitettu vain nielemisen helpottamiseksi eikä jakamiseksi yhtä suuriin annoksiin.

15 mg: Vaaleankeltainen, pyöreä tabletti; halkaisija n. 9 mm, paksuus n. 3 mm, toisella puolella yrityksen logo ja toisella puolella jakouurre sekä merkintä 77C/77C. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot