Markkinoija

SABORA

Vaikuttava aine

askorbiinihappo (C-vitamiini), kaliumkloridi, makrogoli, natriumaskorbaatti, natriumkloridi, natriumsulfaatti

Käyttötarkoitus

Valmiste on tarkoitettu aikuisille paksunsuolen tyhjentämiseen, kun valmistaudutaan suoliston tutkimustoimenpiteeseen tai leikkaukseen.

Annostus

Lääkärin tai hoitajan ohjeen mukaan. Tavallisesti annos on kaksi litraa liuosta, joka on valmistettu siten, että annospussiparin (pussi A ja pussi B) jauheet liuotetaan litraan vettä. Yhden hoitokerran aikana käytetään pakkauksen kaikki neljä annospussia (= kaksi litraa liuosta). Pakkauksessa on ohjeet liuoksen valmistamiseen. Valmis liuos juodaan yleensä joko jaettuna kahteen osaan eli yksi litra toimenpidettä edeltävänä iltana ja toinen litra varhain toimenpidepäivän aamuna tai kaksi litraa toimenpidettä edeltävänä iltana.

Lääkkeen ottaminen

Tavallisesti litra valmista liuosta juodaan 1-2 tunnin kuluessa. Pakkauksessa on ohjeet liuoksen juomiseen. Liuoksen käytön aloittamisen jälkeen ei saa syödä kiinteää ruokaa ennen kuin sovittu toimenpide on tehty. Jos käyttää lääkkeitä, ne pitää ottaa vähintään tuntia ennen liuoksen ottamista tai tunti sen ottamisen jälkeen.

Vaikutustapa

Valmiste muuttaa ulosteen vetiseksi ja tyhjentää suolen sisällön.

Haittavaikutukset

Vetinen ripuli on valmisteen normaali vaikutus ja osoittaa, että liuos vaikuttaa. Se loppuu, kun kaikki liuos on juotu. Valmiste aiheuttaa usein vatsakipua, vatsan pingottuneisuutta, väsymystä, peräaukon arkuutta, janoa, nälkää ja pahoinvointia. Liuos sisältää natriumia ja kaliumia, mikä pitää huomioida jos noudattaa vähänatriumista tai -kaliumista ruokavaliota.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitseen valmisteen käytön raskauden aikana tai imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Annospussit: säilytä alle 25 °C.
Käyttövalmis liuos: säilytä alle 25 °C. Liuos voidaan säilyttää jääkaapissa. Pidä liuos peitettynä.

Ulkonäkö

Annospussi A: valkoinen tai keltainen vapaasti valuva jauhe.
Annospussi B: valkoinen tai vaaleanruskea vapaasti valuva jauhe.

Hinta ja pakkaustiedot