Markkinoija

VIATRIS

Vaikuttava aine

makrogoli, natriumkloridi, natriumvetykarbonaatti, kaliumkloridi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään pitkään jatkuneen ummetuksen hoitoon.

Annostus

Aikuiset ja yli 12-vuotiaat nuoret voivat ottaa yhden annospussillisen 1-3 kertaa päivässä. Lääkärin toteaman ulostetukkeuman hoitoon voidaan ottaa 8 pussillista 6 tunnin kuluessa enintään kolmena perättäisenä päivänä. Lääkettä ei tule käyttää yhtäjaksoisesti kauempaa kuin kaksi viikkoa, ellei lääkärin kanssa toisin sovita. Ei suositella alle 12-vuotiaille lapsille.

Lääkkeen ottaminen

Yksi annospussi liuotetaan 125 millilitraan vettä ja juodaan. Ulostetukkeuman hoidossa 8 annospussia voidaan liuottaa 1 litraan vettä. Valmis liuos on juotava 6 tunnin kuluessa sen sekoittamisen jälkeen.

Vaikutustapa

Makrogoli kuuluu osmoottisten laksatiivien lääkeaineryhmään. Se imee itseensä nestettä, mikä kasvattaa suolen sisällön määrää ja helpottaa ulosteen etenemistä suolessa. Lääkkeen sisältämät hivenaineet estävät neste- ja hivenainetasapainon häiriintymistä hoidon aikana.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat vatsakipu ja vatsakrampit, ripuli, oksentelu, pahoinvointi, vatsan kurina ja ilmavaivat. Joskus voi esiintyä myös kutinaa, päänsärkyä ja käsien, jalkojen tai nilkkojen turvotusta.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.
Säilytä alkuperäispakkauksessa valmisteen suojaamiseksi kosteudelta.

Ulkonäkö

Valkoinen kiteinen jauhe.

Hinta ja pakkaustiedot