Markkinoija

SANOFI

Vaikuttava aine

dronedaroni

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään potilailla, joilla on ollut tai on eteisvärinä-niminen sydämen rytmihäiriö.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan kaksi tablettia päivässä: yksi tabletti aamiaisen ja yksi ilta-aterian yhteydessä.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään kokonaisena veden kera aterian yhteydessä.

Jos tabletti jää ottamatta, seuraava tabletti otetaan normaalisti eikä seuraavaa lääkeannosta saa kaksinkertaistaa korvatakseen unohtuneen tabletin.

Lääkityksen alussa otetaan usein verikokeita ja tehdään EKG-tutkimus, joilla selvitetään lääkkeen vaikutuksia ja sydämen sähköistä toimintaa.

Lääkkeen käytön yhteydessä ei saa juoda greippimehua, sillä se voi muuttaa lääkkeen vaikutusta.

Vaikutustapa

Dronedaroni säätelee sydämen sykettä ja estää rytmihäiriön uusiutumista.

Haittavaikutukset

Lääke voi hidastaa sydämen sykettä ja aiheuttaa väsymystä, ripulia, pahoinvointia, oksentelua ja vatsakipua. Myös ihottuma ja kutina ovat mahdollisia.

Yhteisvaikutuksia voi olla muiden lääkkeiden kanssa. Yhteiskäytöstä kannattaa keskustella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

On epätodennäköistä, että lääke vaikuttaa kykyyn ajaa autoa.

Raskaus ja imetys

Dronedaronia ei saa käyttää raskauden aikana. Hedelmällisessä iässä olevien naisten pitää hoidon aikana käyttää tehokasta ehkäisymenetelmää. Jos lääkehoidon aikana tulee raskaaksi, lääkkeen käyttö pitää lopettaa ja ottaa heti yhteys lääkäriin. Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Valkoinen, pitkänomainen tabletti, jonka toiselle puolelle on kaiverrettu kaksoisaalto ja toiselle puolelle koodi ”4142”.

Hinta ja pakkaustiedot