Markkinoija

NOVARTIS

Vaikuttava aine

mykofenolihappo

Käyttötarkoitus

Aikuispotilaiden munuaissiirteen hyljinnän esto yhdessä siklosporiinin ja kortikosteroidien kanssa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Enterotabletti niellään kokonaisena runsaan nesteen kera. Sen voi ottaa joko aina tyhjään vatsaan tai aina ruokailun kanssa. Tabletteja ei saa murskata, jotta niiden päällysteosa säilyisi ehjänä. Jos tablettien murskaaminen on tarpeellista, on vältettävä jauheen hengittämistä tai sen joutumista suoraan kosketukseen ihon tai limakalvojen kanssa. Jos tällainen kosketus tapahtuu, alue pestävä huolellisesti vedellä ja saippualla tai silmät huuhdeltava pelkällä vedellä. Enterotabletista vapautuu lääkeainetta vasta suolistossa.

Vaikutustapa

Mykofenolaatti vähentää elimistön puolustusjärjestelmän toimintaa sille vierasta siirrännäistä kohtaan, mikä varmistaa elinsiirron onnistumista.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat erilaiset tulehdukset, ahdistuneisuus, verenpaineen nousu, ripuli ja nivelkivut. Joskus voi esiintyä muita mahavaivoja, huimausta, päänsärkyä, verenpaineen laskua, yskää, hengenahdistusta, aknea, kutinaa, lihaskipuja, väsymystä, turvotusta ja kuumetta. Jos ilmenee tulehdusoireita tai epätavallista mustelmien muodostumista, otettava yhteyttä lääkäriin.

Lääkityksen aikana on vältettävä auringon ottamista, koska ihosyövän riski voi kasvaa. Jotkut rokotteet vaikuttavat normaalia heikommin hoidon aikana. Influenssarokotteen ottaminen voi olla hyödyllistä.

Raskaus ja imetys

Käytetään raskauden aikana vain erityistapauksissa. Raskaaksi tulemista tulee välttää. Naisten, jotka voivat tulla raskaaksi, pitää käyttää vähintään yhtä luotettavaa ehkäisymenetelmää ennen hoidon aloitusta, koko lääkityksen ajan ja kuuden viikon ajan lääkityksen loputtua.

Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita.

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Valmisteen kuvaus:

180 mg enterotabletti: Limetinvihreä, kalvopäällysteinen, pyöreä tabletti, jossa on viisto reuna ja toisella puolella merkintä (stanssaus) “C”.

360 mg enterotabletti: Vaalean oranssinpunainen, kalvopäällysteinen, ovaalinmuotoinen tabletti, jossa on toisella puolella merkintä (stanssaus) ”CT”.

Hinta ja pakkaustiedot