Markkinoija

AMDIPHARM

Vaikuttava aine

lanreotidi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään akromegalian hoitoon. Akromegaliassa kasvuhormonia erittyy liikaa, jolloin mm. kädet ja jalat ja muutkin ulkonevat ruumiinosat alkavat uudelleen kasvaa. Valmiste soveltuu myös eräiden rauhaskasvainten aiheuttamien oireiden hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääke pistetään syvälle ihon alle. Pistämisen oppii itsekin, kun saa siihen opastusta. Jos injektion pistää itse, se pitää antaa ulkoreiden yläosaan. Pistokohtaa pitää vaihdella.

Vaikutustapa

Lääke estää kasvuhormonin erittymistä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat mahaoireet ja sappikivien muodostuminen. Joskus voi esiintyä myös päänsärkyä, huimausta, verensokeripitoisuuden muutoksia, ruokahalun vähenemistä, sydämen sykkeen hidastumista, kipua luissa ja lihaksissa, hiusten lähtöä, ihokarvojen vähäistä kasvua, voimattomuutta, väsymystä, pistoskohdan reaktioita tai painon laskua.

Saattaa vaikuttaa ajokykyyn. Jos ilmenee huimausta, autolla ei saa ajaa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C–8 °C) alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Valmiste voidaan panna takaisin jääkaappiin (lämpötilapoikkeamia saa olla enintään kolme) jatkosäilytystä ja myöhempää käyttöä varten edellyttäen, että sitä on säilytetty avaamattomassa pussissa enintään 40 °C:n lämpötilassa yhteensä enintään 24 tuntia.

Ulkonäkö

Valkoinen tai haalean keltainen puolikiinteä formulaatio, jossa ei näy partikkeleita.

Hinta ja pakkaustiedot