Markkinoija

NAVAMEDIC

Vaikuttava aine

naltreksoni, bupropioni

Käyttötarkoitus

Liikalihavien tai liikapainoisten aikuisten painonhallinta yhdessä vähäkalorisen dieetin ja liikunnan kanssa. 

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Hoito aloitetaan tavallisesti pienellä annoksella, jota vähitellen kasvatetaan.

Lääkkeen ottaminen

Depottabletit niellään kokonaisina vesilasillisen kera, mieluiten ruoan kanssa. Niitä ei saa halkaista, pureskella tai murskata. Depottabletti vapauttaa lääkeainetta pitkän ajan kuluessa. Alkoholin käyttöä on vältettävä hoidon aikana.

Vaikutustapa

Naltreksoni ja bupropioni vaikuttavat aivoalueilla, jotka osallistuvat ruokailun ja energiankulutuksen säätelyyn, jolloin ruokahalu vähenee.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky ja mahavaivat. Joskus saattaa esiintyä myös heikentynyttä ruokahalua, huimausta, vapinaa, makuhäiriöitä, keskittymisvaikeuksia, sydämentykytystä, sykkeen ja verenpaineen nousua, kuumia aaltoja, tinnitusta, suun kuivumista, hikoilua, kutinaa, hiustenlähtöä, ihottumaa, viivästynyttä siemensyöksyä, mielialan muutoksia, unettomuutta tai väsymystä.

Saattaa heikentää ajokykyä. Autolla ajaessa on noudatettava varovaisuutta etenkin hoidon alussa ja annosta muutettaessa. Jos esiintyy huimausta, uneliaisuutta, tajunnan menetystä tai kouristuskohtauksia, autolla ajoa on vältettävä.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30°C.

Ulkonäkö

Sininen, kaksoiskupera, pyöreä, halkaisija 12-12,2 mm, yhdellä puolella merkintä “NB-890”.

Hinta ja pakkaustiedot