Markkinoija

ACCORD HEALTHCARE

Vaikuttava aine

naltreksoni

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään alkoholiriippuvuuden hoitoon. Sitä voidaan käyttää myös vieroittautuneiden, aiemmin opiaattiriippuvaisten potilaiden hoitoon osana laajaa hoito-ohjelmaa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan veden kanssa. Jos lääkettä annetaan potilaalle, joka on edelleen riippuvainen opioideista, se voi aiheuttaa nopeasti voimakkaita vieroitusoireita. Mitään opioideja ei saa käyttää lääkehoidon aikana (esim. tietyt yskänlääkkeet, tietyt kipulääkkeet).

Vaikutustapa

Lääke sitoutuu aivoissa samaan vaikutuskohtaan kuin opioidit ja estää siten niiden vaikutuksia. Se estää alkoholin aiheuttaman mielihyvän tunteen.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat hermostuneisuus, ahdistus, unettomuus, päänsärky, unihäiriöt, vatsakipu, vatsakrampit, pahoinvointi, oksentelu, nivelkipu, lihaskipu, heikotus ja voimattomuus. Joskus saattaa esiintyä myös ruokahalun vähenemistä, tunnehäiriöitä, toivottomuutta, ärtyisyyttä, mielialan vaihteluita, huimausta, puistatusta, kyynelvuotoa, sydämentykytystä, rintakipua, ripulia, ummetusta, ihottumaa, virtsaumpea, viivästynyttä siemensyöksyä, erektiohäiriöitä, janoa, lisääntynyttä energisyyttä, vilunväristyksiä tai liikahikoilua.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (alle 25°C).

Ulkonäkö

Keltainen, soikea, kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti, jonka toisella puolella on jakouurre ja toisella puolella ei mitään merkintää.

Tabletti voidaan puolittaa.

Hinta ja pakkaustiedot