Markkinoija

PROTHYA BIOSOLUTIONS

Vaikuttava aine

immunoglobuliini

Käyttötarkoitus

Valmistetta käytetään korvaushoitona, kun elimistön oma immunoglobuliinituotanto on synnynnäisesti tai jonkun sairauden (mm. leukemia, lasten synnynnäinen AIDS) vuoksi vähentynyt. Lääkettä käytetään myös immuunivasteen muuntamiseen tietyissä harvinaisissa sairauksissa sekä käänteishyljintätaudin ja infektioiden estämiseen luuydinsiirroissa.

Annostus

Lääkärin harkinnan mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääkettä annetaan laskimoon nesteensiirtolaitteen välityksellä sairaalaolosuhteissa.

Vaikutustapa

Immunoglobuliini on tarpeen elimistön puolustusjärjestelmän toiminnassa.

Haittavaikutukset

Joskus harvoin verenpaine saattaa äkillisesti laskea. Muita mahdollisia haittavaikutuksia ovat vilunväristykset, päänsärky, kuume, oksentelu, allergiset reaktiot, pahoinvointi, nivelsärky ja alaselän särky. Niiden ilmaantuessa lääkkeen saannin yhteydessä on syytä kertoa tästä hoitoa valvovalle lääkärille tai hoitajalle.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C – 8 °C). Ei saa jäätyä. Pidä injektiopullo ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Valmistetta voidaan säilyttää kestoajan puitteissa pisimmillään 6 kuukautta korkeintaan 25 °C:ssa, jonka jälkeen sitä ei saa uudelleen jäähdyttää. Mikäli valmistetta ei käytetä tänä aikana, se tulee hävittää. Pakkaukseen tulee merkitä päivämäärä, jolloin se on siirretty huoneenlämpöön.

Ulkonäkö

Liuos on kirkas tai hieman opaalinhohtoinen, väritön tai vaaleankeltainen tai vaaleanpunainen. Osmolaliteetti 290-370 mosmol/kg.

Hinta ja pakkaustiedot