Markkinoija

KRKA

Vaikuttava aine

naprokseeni

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään nivelreuman ja muiden reumatautien, nivelrikon, tulehdus- ja kiputilojen, kihdin, kuukautiskipujen, migreenin ja hammaskirurgisen kivun hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä 1 tabletti 1-2 kertaa vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan veden kanssa. Varsinkin hoidon alussa on ilmoitettava lääkärille kaikista epätavallisista vatsaoireista.

Vaikutustapa

Naprokseeni on tulehduskipulääke, joka rauhoittaa tulehduksellista kipua, jollaista esiintyy mm. reumataudeissa sekä vammojen tai leikkausten jälkeen. Valmistetta käytettäessä turvotus, kipu ja liikearkuus vähenevät. Lääke alentaa myös kuumetta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat närästys, ruoansulatusvaivat, vatsakipu, pahoinvointi, oksentelu, ripuli, ja ummetus. Joskus saattaa esiinty myös mustelmointia, kutinaa, unettomuutta, huimausta, pyörrytystä, päänsärkyä, näköhäiriöitä, kuulo-ongelmia, ruoansulatuskanavan verenvuotoja tai haavaumia, ihottumaa ja hikoilua.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden viimeisellä kolmanneksella. Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden 1. ja 2. kolmanneksen aikana. Käyttöä ei suositella imetyksen aikana.

Säilytys

Pidä läpipainopakkaus ulkopakkauksessa. Herkkä valolle. Ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Tabletit ovat soikeita, hieman kaksoiskuperia, sinisiä kalvopäällysteisiä tabletteja, joiden toisella puolella on jakouurre. Koko: 18 x 8 mm.

Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot