Markkinoija

KARO PHARMA

Vaikuttava aine

fluokortoloni, lidokaiini

Käyttötarkoitus

Neoproct on peräpukamalääke, jolla hoidetaan myös peräaukon seudun ihottumia ja peräsuolen tulehdusta.

Annostus

Peräpuikkoja käytetään tavallisesti aamulla ja illalla, ensimmäisinä hoitopäivinä kolmekin kertaa päivässä. Oireiden lievittyessä riittää yksi puikko kerran päivässä tai joka toinen päivä. Voidetta käytetään yleensä kahdesti päivässä, ensimmäisenä hoitopäivänä tai kivuliaissa tapauksissa kolme kertaa päivässä. Myöhemmin saattaa yksi voitelukerta päivässä riittää. Lääkettä ei ole tarkoitettu pitkäaikaiseen käyttöön. Yleensä sitä käytetään yhtäjaksoisesti enintään kaksi viikkoa.

Lääkkeen ottaminen

Lääkettä kannattaa käyttää ulostamisen jälkeen. Ennen käyttöä peräaukon seutu puhdistetaan huolellisesti. Rektaalivoidetta viedään peräaukon sisään pakkauksen mukana tulevalla kanyylilla, joka kierretään kiinni voideputkilon suulle. Ulos työntyneet pukamat voidellaan paksusti, minkä jälkeen ne painetaan sormella varovasti takaisin peräaukkoon. Peräpuikko työnnetään riittävän syvälle peräsuoleen. Jos puikko tuntuu kovin pehmeältä, voi sen kovettaa pitämällä sitä hetken kylmässä vedessä ennen suojakääreen avaamista. Valmisteiden joutumista silmiin tulee välttää ja kädet on pestävä jokaisen käyttökerran jälkeen.

Vaikutustapa

Lääke rauhoittaa peräaukon vierellä tai sisällä olevan laskimolaajentuman eli peräpukaman tulehdusta. Lisäksi se helpottaa peräaukon ihottumaan liittyviä oireita, kuten kipua, polttelua ja kutinaa.

Haittavaikutukset

Lääke voi ärsyttää peräaukon limakalvoa ja sitä ympäröivää ihoa.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana. Lääkäri arvioi lääkkeen käytön myöhemmässä raskauden vaiheessa sekä imetyksen aikana.

Säilytys

Rektaalivoide: Säilytä alle 30 °C.

Peräpuikko: Säilytä alle 25 °C.

Yhdistelmäpakkaus: Säilytä alle 25 °C.

Ulkonäkö

Rektaalivoide, creme: Valkoinen, läpikuultamaton emulsiovoide.

Peräpuikko: Vaalean kellertävä peräpuikko.

Hinta ja pakkaustiedot