Markkinoija

BAYER

Vaikuttava aine

sorafenibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään maksasyövän ja pitkälle edenneen munuaissyövän hoitoon, kun muu lääkehoito ei ole tehonnut tai jos sitä ei voida käyttää. Lisäksi lääkettä voidaan käyttää eräiden edenneiden kilpirauhassyöpätyyppien hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääkeannos tulisi ottaa vesilasillisen kera joko ilman ruokaa tai vähän tai kohtalaisesti rasvaa sisältävän aterian yhteydessä. Jos aikomuksena on nauttia runsaasti rasvaa sisältävä ateria, tulee tabletit ottaa viimeistään tuntia ennen tai 2 tuntia aterian jälkeen.

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka hidastaa syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa. Se estää myös syöpäkudoksen ravitsemukselle tärkeiden verisuonten kasvua.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat tulehdukset, verisolujen väheneminen, verenvuodot, kohonnut verenpaine, mahavaivat, kuume, kipu, väsymys, painonlasku, iho-oireet ja hiustenlähtö. Joskus voi esiintyä myös masennusta, tunto-, maku- tai äänihäiriöitä, korvien soimista, sydänongelmia, lihaskouristuksia, nuhaa, erektiohäiriöitä tai flunssankaltaisia oireita.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Naisten on käytettävä tehokasta ehkäisyä. Hoidon aikana ei saa imettää.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Ulkonäkö

Punainen, pyöreä, kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti, jonka toisella puolella on Bayerin risti ja toisella puolella ”200”.

Hinta ja pakkaustiedot