Markkinoija

MCNEIL / JNTL CONSUMER HEALTH

Vaikuttava aine

nikotiini

Käyttötarkoitus

Tupakoinnin lopettamisen tukihoito. Lääke on itsehoidossa tarkoitettu yli 18-vuotiaille.

Annostus

1 resoribletti 1-2 tunnin välein. Useimmiten 8-12 resoriblettia vuorokaudessa on riittävä määrä. Jos nikotiiniriippuvuus on erittäin voimakas (yli 20 savuketta/vrk), otetaan 2 resoriblettia 1-2 tunnin välein. Enimmäisannos on 30 resoriblettia vuorokaudessa.
Hoidon kesto on yksilöllinen, mutta suositus on vähintään 2-3 kuukautta. Tämän jälkeen aloitetaan asteittainen vieroitus resoribleteistä. Hoito lopetetaan, kun annos on enää 1 - 2 resoriblettiä vuorokaudessa.

Resoriblettien säännöllistä käyttöä yli 6 kuukauden ajan ei yleensä suositella. Jotkut tupakoinnin lopettaneista saattavat kuitenkin tarvita pitempiaikaista hoitoa välttääkseen tupakoinnin uudelleen aloittamisen. Mahdollisesti ylijääneet resoribletit kannattaa säilyttää, koska nikotiinihimo voi iskeä yllättäen uudestaan. Neuvonta ja tuki parantavat yleensä lopettamisen onnistumismahdollisuuksia. 

Lääkkeen ottaminen

Resoribletti pannaan kielen alle, jossa se liukenee hitaasti (noin 30 minuutissa). Resoriblettiä ei saa niellä tai pureskella.

Vaikutustapa

Nikotiinivalmisteiden avulla nikotiinin pitoisuus elimistössä nostetaan tasolle, jolla tupakoinnin lopettamiseen liittyvät vieroitusoireet helpottuvat tai pysyvät poissa. Nikotiinivalmisteita käytettäessä monet tupakan savun terveydelle haitalliset aineet, kuten terva ja häkä, jäävät pois. Resoribletistä nikotiini imeytyy suun limakalvon kautta verenkiertoon.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät  haittavaikutukset ovat päänsärky, yskä, hikka, nielun ärsytys ja pahoinvointi. Joskus voi esiintyä myös muita mahavaivoja, suun kuivumista, syljen liikaeritystä, suutulehdusta, yliherkkyysreaktioita, makuhäiriöitä, tuntoharhoja tai väsymystä.

Raskaus ja imetys

Lääkärin tai hoitajan harkinnan mukaan raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C.

Ulkonäkö

Valkoinen tai lähes valkoinen, pyöreä, litteä, viistoreunainen tabletti, jonka toiselle puolelle on kaiverrettu "NIC" ja toiselle puolelle "2".

Hinta ja pakkaustiedot