Markkinoija

TAKEDA

Vaikuttava aine

iksatsomibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään multippelin myelooman hoitoon yhdessä muiden lääkkeiden kanssa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan,

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan aina suunnilleen samaan kellonaikaan, viimeistään yksi tunti ennen ruokaa tai aikaisintaan kaksi tuntia ruoan jälkeen. Se nielaistaan kokonaisena veden kera, ei saa murskata, pureskella eikä avata.

Jos annos myöhästyy ja seuraavan annoksen ottamiseen olisi yli 72 tuntia, annos otetaan. Jos seuraavaan annokseen olisi alle 72 tuntia, annosta ei oteta. Kaksinkertaista annosta ei saa ottaa. Jos oksentaa annoksen ottamisen jälkeen, ei oteta uutta annosta vaan jatketaan normaalin aikataulun mukaisesti.

Vaikutustapa

Lääke on proteasomin estäjiin kuuluva syöpälääke. Se häiritsee syöpäsolun aineenvaihduntaa ja edesauttaa syöpäsolujen kuolemaa yhdessä muiden lääkkeiden kanssa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat tulehdukset, verisolumuutokset, tuntohäiriöt, mahaoireet, ihottuma, selkäkipu ja ja turvotukset. Joskus saattaa esiintyä myös vyöruusua.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttöä ei suositella raskauden aikana. Hoidon aikana ja kolme kuukautta hoidon päättymisen jälkeen sekä nais- että miespotilaiden on käytettävä luotettavaa raskauden ehkäisyä. On huomattava, että lääke heikentää hormonaalisen ehkäisyn (esim. ehkäisytablettien) tehoa, joten lisäksi on käytettävä esim. kondomia. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C. Ei saa jäätyä.

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

NINLARO 2,3 mg, kovat kapselit

Vaalean pinkki koon 4 kova liivatekapseli, jossa kannessa merkintä ”Takeda” ja rungossa merkintä ”2.3 mg” mustalla musteella

NINLARO 3 mg, kovat kapselit

Vaalean harmaa koon 4 kova liivatekapseli, jossa kannessa merkintä ”Takeda” ja rungossa merkintä ”3 mg” mustalla musteella

NINLARO 4 mg, kovat kapselit

Vaalean oranssi koon 3 kova liivatekapseli, jossa kannessa merkintä ”Takeda” ja rungossa merkintä ”4 mg” mustalla musteella

Hinta ja pakkaustiedot