Markkinoija

VIATRIS

Vaikuttava aine

orfenadriini

Käyttötarkoitus

Eri syistä johtuvaan lihasjäykkyyteen, kivuliaisiin lihaskouristuksiin, venähdyksiin, nyrjähdyksiin ja noidannuolikipuihin.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Annostus vaihtelee oireiden voimakkuudesta sekä potilaan iästä ja muista yksilöllisistä ominaisuuksista riippuen.

Lääkkeen ottaminen

Depottabletit niellään runsaan nesteen kera kokonaisina ruokailusta riippumatta. Niitä ei saa pureskella rikki eikä murskata. Depottabletti vapauttaa lääkeainetta tasaisesti pitkän ajan kuluessa.

Injektioneste annostellaan injektiona laskimoon tai lihakseen.

Norflex voimistaa muiden keskushermostoon vaikuttavien aineiden, kuten alkoholin, vaikutusta.

Vaikutustapa

Orfenadriini on lihasrelaksantti, jonka vaikutukset kohdistuvat hermostoon siten, että lihasten jäykkyys ja kouristelutaipumus vähenevät.

Haittavaikutukset

Tavanomaisina annoksina lääke ei aiheuta juurikaan haittavaikutuksia. Joillekin käyttäjille voi etenkin hoidon alkuvaiheessa tulla suun kuivumista, näön tarkkuuden lievää heikkenemistä, huimausta tai rauhattomuutta. Moottoriajoneuvon kuljettamista ja tarkkuutta vaativien laitteiden käyttöä tulee välttää etenkin hoidon alkuvaiheessa, koska lääke voi väsyttää. Alkoholin käyttöä lääkityksen aikana on syytä välttää.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei tule käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytettävä alle +25 °C.

Ulkonäkö

Tabletit: Valkoinen, pyöreä, kupera tabletti, jossa toisella puolella merkintä 3M ja toisella NX. Halkaisija noin 9 mm.
Injektioneste: Kirkas ja väritön liuos.

Hinta ja pakkaustiedot