Markkinoija

VIATRIS

Vaikuttava aine

orfenadriini, parasetamoli

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään mm. äkillisten lihaskouristusten, suonenvedon, lihasvenähdysten sekä urheillessa tai muuten liikkuessa tulleiden lihasvammojen aiheuttamaan lihasjännitykseen ja kipuihin.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Tavallinen annostus on 1-2 tablettia kolmasti vuorokaudessa, mutta tästä voidaan poiketa lääkärin harkinnan mukaan. Ylisuuria annoksia ei saa ottaa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään runsaan nesteen kera ruokailusta riippumatta.

Vaikutustapa

Orfenadriini on keskushermoston kautta vaikuttava lihasrelaksantti. Parasetamoli on kipu- ja kuumelääke, joka ei kuulu tulehduskipulääkkeisiin. Valmiste laukaisee kivuliaita lihasjännityksiä keskushermostoon kohdistuvan vaikutuksen kautta ja lievittää myös särkyä.

Haittavaikutukset

Lääke saattaa kuivattaa suuta sekä joskus aiheuttaa rauhattomuutta, huimausta tai lievää näön tarkkuuden heikkenemistä. Etenkin käytön alkuvaiheessa ja suuria annoksia käytettäessä se voi heikentää keskittymiskykyä, jolloin moottoriajoneuvon kuljettamista ja tarkkuutta vaativien laitteiden käyttöä on hyvä välttää. Hoidon aikana on kiinnitettävä huomiota hyvään suuhygieniaan mahdollisen suun kuivumisen vuoksi.

Raskaus ja imetys

​​​​​​​Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

​​​​​​Huoneenlämmössä (15-25 °C).

Ulkonäkö

Valkoinen, pyöreä, kupera tabletti, jossa merkintä 3M yhdellä sivulla ja N/G toisella. Halkaisija noin 13 mm.

Hinta ja pakkaustiedot