Markkinoija

GLAXOSMITHKLINE

Vaikuttava aine

mepolitsumabi

Käyttötarkoitus

Vaikean eosinofiilisen (veressä liikaa eosinofiilejä eli tietyntyyppisiä veren valkosoluja) astman hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Jos astmaoireet pahenevat hoidon aloittamisen jälkeen, otettava yhteys lääkäriin.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen antaa lääkkeen ihon alle. Joissakin tapauksissa potilas itse tai hänen hoitajansa voi pistää valmisteen, kunhan siitä on sovittu yhdessä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ja riittävä perehdytys on annettu.

Vaikutustapa

Mepolitsumabi on monoklonaalinen vasta-aine, joka estää interleukiini-5-proteiinin toimintaa. Tällöin eosinofiilien tuotanto vähenee ja niiden elinikä lyhenee, mikä lievittää astmaoireita.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on päänsärky. Joskus voi esiintyä myös tulehduksia, yliherkkyysreaktioita, nenän tukkoisuutta, ylävatsa- tai selkäkipua, ihottumaa, kuumetta tai lääkkeen antoon liittyviä reaktioita. 

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C – 8 °C).

Ei saa jäätyä.

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Tarvittaessa esitäytetyn kynän tai esitäytetyn ruiskun/esitäytetyt ruiskut voi ottaa jääkaapista ja pitää avaamattomassa pakkauksessa huoneenlämmössä (enintään 30 °C:ssa) enintään 7 vuorokauden ajan, kunhan se säilytetään suojassa valolta. Jos pakkausta on pidetty jääkaapin ulkopuolella yli 7 vuorokauden ajan, se on hävitettävä.

Esitäytetty kynä tai esitäytetty ruisku/esitäytetyt ruiskut pitää antaa 8 tunnin sisällä pakkauksen avaamisen jälkeen. Jos sitä ei ole annettu 8 tunnin sisällä, pakkaus on hävitettävä.

Ulkonäkö

Kirkas tai opalisoiva, väritön, vaaleankeltainen tai vaaleanruskea liuos

Hinta ja pakkaustiedot