Markkinoija

BOEHRINGER INGELHEIM

Vaikuttava aine

nintedanibi

Käyttötarkoitus

Idiopaattisen keuhkofibroosin eli keuhkojen sidekudoistumisen hoito. Idiopaattinen keuhkofibroosi on sairaus, jossa keuhkokudos paksuuntuu, jäykistyy ja arpeutuu ajan myötä, jolloin keuhkojen hapensiirtokyky heikkenee ja hengittäminen vaikeutuu. Lääkettä käytetään myös muiden kroonisten, etenevien fibrotisoivien intersitiaalisten keuhkosairauksien hoitoon, sekä systeemiseen skleroosiin, harvinaiseen reumasairauteen, liittyvän interstitiaalisen keuhkosairauden hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääke otetaan yleensä kaksi kertaa vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit niellään kokonaisina veden kera aterian yhteydessä. Kapseleita ei saa pureskella eikä murskata.

Vaikutustapa

Nintedanibi kuuluu proteiinikinaasin estäjiin. Se auttaa vähentämään keuhkojen arpeutumista ja jäykistymistä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat mahavaivoja. Joskus voi esiintyä myös painon laskua, ruokahalun heikentymistä, päänsärkyä, verenvuotoja tai ihottumaa.

Ajokyky voi heikentyä lääkityksen aikana.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana. Naisten on huolehdittava luotettavasta ehkäisystä hoidon aikana ja vähintään 3 kuukautta sen päättymisestä, ja hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden lisänä on käytettävä estemenetelmää (esim. kondomia).

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.
Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle

Ulkonäkö

Ofev 100 mg pehmeät kapselit
Ofev 100 mg pehmeät kapselit ovat persikanvärisiä, läpinäkymättömiä, pitkänomaisia pehmeitä liivatekapseleita (noin 16 x 6 mm), joiden toiselle puolelle on painettu mustalla Boehringer Ingelheimin logo ja numero ”100”.

Ofev 150 mg pehmeät kapselit
Ofev 150 mg pehmeät kapselit ovat ruskeita, läpinäkymättömiä, pitkänomaisia pehmeitä liivatekapseleita (noin 18 x 7 mm), joiden toiselle puolelle on painettu mustalla Boehringer Ingelheimin logo ja numero ”150”.

Hinta ja pakkaustiedot