Markkinoija

SANTEN

Vaikuttava aine

deksametasoni, kloramfenikoli

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään silmän ja sen sidekalvon tulehdusten ja yliherkkyysoireiden hoitoon erityisesti silloin, kun tulehdusalue rähmii.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Pieni määrä voidetta levitetään silmään yleensä 1-3 kertaa vuorokaudessa. Voide sopii hyvin yölliseen lääkitykseen. Tippoja tiputetaan 4-6 kertaa vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Silmävoide annostellaan silmän sidekalvopussiin eli silmän ylä- tai alaluomen taakse. Silmätipat tiputetaan silmän sidekalvopussiin eli alaluomen taakse pää taaksepäin taivutettuna. Tämän jälkeen on hyvä pitää silmä kiinni hetken aikaa. Mikäli silmään laitetaan useita tippoja, on niiden välillä hyvä pitää pieni tauko. Tipoissa on säilytysainetta, joka voi värjätä pehmeät piilolasit. Ne on otettava pois ennen tippojen ottamista ja ne saa laittaa takaisin aikaisintaan 15 minuutin kuluttua ottamisesta. Silmävoiteen kanssa ei piilolinssien käyttöä suositella.

Vaikutustapa

Deksametasoni on kortisonijohdos, joka rauhoittaa paikallisesti käytettynä silmän yliherkkyys- ja tulehdusoireita. Kloramfenikoli on antibiootti, joka kulkeutuu hyvin silmän eri osiin ja tappaa monia erilaisia bakteereita.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset pitkäaikaiskäytössä ovat silmäpaineen nousu, sarveiskalvon haavaumat ja samentumat ja silmän linssin samentuminen. Jos ilmaantuu näköhäiriöitä, niistä ilmoitettava lääkärille.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2ºC – 8ºC).
Pidä pullo ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Avatun pakkauksen kestoaika on 28 päivää.

Ulkonäkö

Silmätipat: Kirkas, väritön tai hieman kellertävä liuos.
Silmävoide: Vaalea, pehmeä, läpikuultava voide.

Hinta ja pakkaustiedot