Markkinoija

STADA NORDIC

Vaikuttava aine

latanoprosti

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään kohonneen silmänpaineen alentamiseen glaukoomassa eli silmänpainetaudissa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi tippa kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Pää kallistetaan takakenoon ja silmätippa tiputetaan alaluomesta sormin muodostettuun taskuun. Heti tipan tiputtamisen jälkeen on hyvä painaa silmän sisänurkkaa 1 minuutin ajan, ettei lääkettä pääse silmästä verenkiertoon kyynelkanavan kautta. Jos samanaikaiseti käytetään muita silmätippoja, niiden ottamisen välillä pidetään vähintään 5 minuutin väli. Piilolinssit poistetaan silmistä ennen tippojen laittamista, ja ne saa laittaa takaisin aikaisintaan 15 minuutin kuluttua tiputtamisesta.

Vaikutustapa

Lääke lisää silmän sisällä kiertävän kammionesteen poistumista silmästä, jolloin silmänpaine laskee. Vaikutus kestää noin vuorokauden.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat silmän värikalvon värimuutokset, silmän punoitus ja verekkyys, silmän ärsytys sekä silmäripsien ja ohuiden ihokarvojen muutokset. Joskus saattaa esiintyä myös sarveiskalvotulehdusta, luomitulehdusta, silmäkipua ja valonarkuutta.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei pidä käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C - 8 °C). Pidä pullo ulkopakkauksessa. Herkkä valolle. Avaamisen jälkeen lääke on säilytettävä alle 25 °C:ssa. Kun avaamisesta on kulunut neljä viikkoa, on pullossa mahdollisesti jäljellä oleva lääke hävitettävä.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön neste.

Hinta ja pakkaustiedot