Markkinoija

KRKA

Vaikuttava aine

olmesartaani, amlodipiini

Käyttötarkoitus

Kohonnut verenpaine eli hypertonia.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi tabletti vuorokaudessa. 

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään vesilasillisen kanssa ruokailusta riippumatta joka päivä samaan aikaan. Tabletteja ei saa pureskella. Greipin ja greippimehun nauttimista ei suositella hoidon aikana.

Vaikutustapa

Olmesartaani on angoiotensiinireseptorin salpaaja, joka estää angiotensiinin verisuonia supistavaa vaikutusta, jolloin verenpaine laskee. Amlodipiini on kalsiumsalpaaja, joka myös laajentaa verisuonia ja voimistaa siten olmesartaanin verenpainetta laskevaa vaikutusta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä huimausta, väsymystä, turvotusta tai päänsärkyä. Mahdolliset huimaus, päänsärky, pahoinvointi ja väsymys voivat heikentää ajokykyä erityisesti hoidon alussa. 

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä tai luontaistuotteista on neuvoteltava lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden aikana. Käyttöä imetyksen aikana ei suositella.

Säilytys

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle, herkkä kosteudelle.
Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Olmesartan medoxomil/Amlodipine Krka 20 mg/5 mg kalvopäällysteiset tabletit:
valkoinen tai melkein valkoinen, pyöreä, kaksoiskupera, viistoreunainen kalvopäällysteinen tabletti. Tabletin mitat: halkaisija: 7 mm, paksuus: 2,5–4,2 mm.

Olmesartan medoxomil/Amlodipine Krka 40 mg/5 mg kalvopäällysteiset tabletit:
hennon ruskeankeltainen, pyöreä, kaksoiskupera, viistoreunainen kalvopäällysteinen tabletti, jossa on toisella puolella merkintä 5. Tabletin mitat: halkaisija: 9 mm, paksuus: 3,6–5,3 mm.

Olmesartan medoxomil/Amlodipine Krka 40 mg/10 mg kalvopäällysteiset tabletit:
ruskeanpunainen, pyöreä, kaksoiskupera, viistoreunainen kalvopäällysteinen tabletti, jossa on toisella puolella jakouurre. Tabletin mitat: halkaisija 9 mm, paksuus: 3,6–5,3 mm. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot