Markkinoija

KRKA

Vaikuttava aine

olmesartaani, hydroklooritiatsidi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään verenpainetaudin hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi tabletti kerran päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Lääke tulisi ottaa suunnilleen samaan aikaan päivittäin. Lääkkeen voi ottaa ruokailusta riippumatta. Tablettia ei saa pureskella. Lääkkeellä on paljon yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten muista lääkityksistä tulisi neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa. Alkoholia on käytettävä varoen hoidon aikana, koska se saattaa aiheuttaa pyörrytystä tai huimausta. Iho on suojattava auringonvalolta ja UV-säteiltä hoidon aikana. 

Vaikutustapa

Angiotensiini on veressä esiintyvä aine, joka supistaa verisuonia ja säätelee elimistön suolatasapainoa. Olmesartaani estää angiotensiinin vaikutuksia, jolloin verisuonet laajenevat ja verenpaine laskee.

Hydroklooritiatsidi tehostaa olmesartaanin vaikutusta. Se poistaa elimistöstä suolaa ja nestettä ja alentaa näin verenpainetta. Se vähentää myös mahdollisesti esiintyvää turvotusta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä huimausta, päänsärkyä, epätodellista oloa, väsymystä, voimattomuutta, raajojen turvotusta tai rintakipua. Jos ilmenee epäilyttäviä ihomuutoksia, on otettava heti yhteys lääkäriin.

Mahdolliset huimaus ja väsymys voivat heikentää ajokykyä.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden kahden viimeisen kolmanneksen aikana. Ei suositella myöskään ensimmäisen kolmanneksen aikana. Ei suositella imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

20 mg/12,5 mg kalvopäällysteiset tabletit: valkoinen tai melkein valkoinen, pyöreä, kaksoiskupera tabletti, jossa on toisella puolella kaiverrettu merkintä C1; tabletin halkaisija 9 mm.
20 mg/25 mg kalvopäällysteiset tabletit: valkoinen tai melkein valkoinen, soikea, kaksoiskupera tabletti, jossa on toisella puolella kaiverrettu merkintä C2; tabletin mitat 12 mm x 6 mm.

Hinta ja pakkaustiedot