Markkinoija

ORGANON FINLAND

Vaikuttava aine

trastutsumabi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään tiettyjen rintasyöpätyyppien hoitoon ja tiettyjen mahasyöpätyyppien hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen annostelee lääkkeen suonensisäisenä tiputuksena sairaalassa.

Vaikutustapa

Lääke on tyypiltään monoklonaalinen vasta-aine, joka käynnistää solunsisäisen reaktioketjun ja estää syöpäsolujen lisääntymistä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat tulehdukset, muutokset verisolujen määrissä, painon aleneminen, ruokahaluttomuus, unettomuus, vapina, huimaus, päänsärky, tunto- ja makuhäiriöt, lisääntynyt kyyneleritys, sydämentykytys tai epäsäännöllinen syke, kuumat aallot, hengityksen vinkuminen, hengenahdidstus, yskä, nenäverenvuoto, nuha, mahaoireet, punoitus, ihottuma, kasvojen turvotus, hiustenlähtö, kynsiongelmat, käsi-jalkaoireyhtymä, nivelkipu, lihaskipu, lihaskireys, voimattomuus, rintakipu, vilunväristykset, väsymys, vilustumisoireet, pistoskohdan oireet, kuume ja turvotus. Joskus saattaa esiintyä myös yliherkkyysreaktioita, ahdistuneisuutta, masentuneisuutta, poikkeavaa ajattelua, uneliaisuutta, liikehäiriöitä, silmien kuivumista, astmaa, peräpukamia, suun kuivumista, aknea, ihon kuivumista, mustelmia, liikahikoilua, kutinaa, selkälipua, luukipua, lihaskouristuksia ja ruhjeita.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. Hoidon aikana ja 7 kuukautta sen päättymisestä on käytettävä tehokasta raskauden ehkäisyä. Imettää ei saa lääkityksen aikana eikä 7 kuukauteen sen päättymisestä.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2°C – 8°C).

Välikonsentraatti ei saa jäätyä.

Ulkonäkö

Valkoinen tai vaaleankeltainen kylmäkuivattu jauhe.

Hinta ja pakkaustiedot