Markkinoija

NOVARTIS

Vaikuttava aine

olopatadiini

Käyttötarkoitus

Allergisten silmäoireiden hoito aikuisilla ja yli 3-vuotiailla lapsilla.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä yksi tippa kahdesti vuorokaudessa, kahdeksan tunnin välein. Yöllä ei tarvitse herätä ottamaan lääkettä. Hoito voi yhtäjaksoisesti kestää useita viikkoja, enintään neljä kuukautta.

Lääkkeen ottaminen

Tippoja otettaessa pää kallistetaan taaksepäin. Sormilla puristetaan alaluomesta tasku, johon tippa tiputetaan. Silmä on tämän jälkeen hyvä pitää suljettuna hetken aikaa, jolloin lääke leviää tasaisesti. Räpyttelyä on syytä välttää. Silmäkulmaa nenänvarren kohdasta painamalla estetään lääkkeen valuminen kyynelkanavaan. Tippapullon kärjellä ei saa koskettaa silmään eikä mihinkään muuhunkaan, ettei pulloon pääse epäpuhtauksia.

Muiden silmälääkkeiden ottamiseen tulee pitää väliä vähintään 5-10 minuuttia.
Piilolasit on otettava pois tippojen ottamisen ajaksi, ja ne saa laittaa takaisin aikaisintaan 10-15 minuutin kuluttua.

Vaikutustapa

Olopatadiini on antihistamiini, joka vaikuttaa allergian yhteydessä limakalvoon siten, että oireita aiheuttavien aineiden syntyminen ja vapautuminen estyy.

Haittavaikutukset

Joskus voi esiintyä päänsärkyä, makuhäiriöitä, silmän paikallisoireita, nenän kuivuutta tai uupumusta.

Tilapäinen näön hämärtyminen tai muut paikalliset silmäoireet voivat vaikuttaa ajokykyyn.

Raskaus ja imetys

Ei suositella hedelmällisessä iässä oleville naisille, jotka eivät käytä ehkäisyä. Ei tule käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita. Lääke on käyttökelpoista 4 viikkoa pullon ensimmäisestä avaamisesta.

Ulkonäkö

Kirkas ja väritön liuos.

Hinta ja pakkaustiedot