Markkinoija

ORGANON FINLAND

Vaikuttava aine

lynestrenoli

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään pienehköinä annoksina kivuliaiden kuukautisten sekä runsaiden ja epäsäännöllisten vuotojen hoitoon. Lääkkeen avulla voidaan myös siirtää kuukautisia tai estää niiden tulo. Lisäksi sitä käytetään endometrioosin oireiden lievittämiseen. Endometrioosissa kohdun limakalvoa kasvaa kohdun ulkopuolella. Suuria annoksia voidaan käyttää kohdun runko-osan syövän ja rintasyövän hoitoon, usein samanaikaisesti muiden lääkkeiden ja hoitojen kanssa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Annostus riippuu oireiden laadusta ja luonteesta sekä potilaan yksilöllisistä ominaisuuksista.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään nesteen kera.

Vaikutustapa

Lääke vaikuttaa keltarauhashormonin tavoin kohtuun ja rintarauhaseen ja vastustaa toisen naishormonin, estrogeenin, vaikutuksia. Siten lääke sopii käytettäväksi joko silloin, kun elimistön oma keltarauhastuotanto kaipaa tukea tai kun estrogeenin vaikutukset korostuvat liiaksi.

Haittavaikutukset

Jatkuvan hoidon yhteydessä esiintyy joskus väli- tai tiputteluvuotoja. Muita tavallisimpia haittavaikutuksia ovat mm. sukupuolisen halukkuuden voimistuminen tai heikkeneminen, pahoinvointi ja muut vatsaoireet sekä painon nousu. Monia muitakin haittoja voi tulla, mutta ne ovat harvinaisia.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden aikana. Imetyksestä lääkityksen yhteydessä kannattaa keskustella lääkärin kanssa.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C.

Ulkonäkö

Orgametril-tabletit ovat valkoisia, pyöreitä, litteitä ja viistoreunaisia, halkaisijaltaan 6 mm.
Tabletteihin on merkitty toiselle puolelle teksti "Organon*" ja toiselle puolelle kirjaimet TT jakouurteen yläpuolelle ja numero 4 sen alapuolelle.

Hinta ja pakkaustiedot