Markkinoija

SANDOZ

Vaikuttava aine

orlistaatti

Käyttötarkoitus

Lihavuuden hoito vähintään 18-vuotiailla aikuisilla, jotka ovat ylipainoisia ja joiden painoindeksi (BMI) on vähintään 28. Valmistetta on käytettävä vähäkalorisen, vähärasvaisen ruokavalion rinnalla.

Annostus

Lääkkeen suositusannos on yksi 60 mg:n kapseli kolmesti päivässä tai lääkärin ohjeen mukaan. Vuorokauden aikana saa ottaa enintään kolme 60 mg:n kapselia. Hoitoa jatketaan enintään kuusi kuukautta.

Lääkkeen ottaminen

Kapseli otetaan veden kera juuri ennen pääateriaa, pääaterian aikana tai enintään tunnin kuluessa pääateriasta. Jos ateria jää kokonaan pois tai ei sisällä rasvaa, annos tulisi jättää ottamatta. Orlistaattihoito yhdistetään ravitsemuksellisesti monipuoliseen, lievästi vähäkaloriseen ruokavalioon, jonka energiamäärästä noin 30 % saa olla peräisin rasvasta. Lääkityksen yhteydessä tulle pyrkiä lisäämään liikuntaa.

Mikäli lääkkeen ottaminen unohtuu, unohtuneen kapselin voi ottaa mikäli edellisen pääaterian nauttimisesta on alle tunti. Muuten tulee odottaa seuraavaan pääateriaan.

Mikäli paino ei laske 12 viikon kuluessa valmisteen käytön aloittamisesta, tulee ottaa yhteys lääkäriin.

Vaikutustapa

Lääkkeen sisältämä orlistaatti estää suolistossa rasvaa hajottavien entsyymien toimintaa. Tästä seuraa etteivät rasvat pääse imeytymään verenkiertoon.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat öljyiset ulostetahrat, Ilmavaivoihin liittyvä hallitsematon ulostaminen, äkillinen ulostamistarve, rasvaiset/öljyiset ulosteet, suolen öljyinen tyhjentyminen, ilmavaivat sekä löysät ulosteet. Joskus voi esiintyä vatsavaivoja ja ahdistuneisuutta. 

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Kapselissa on vaaleansininen kansi ja vaaleansininen runko.

Hinta ja pakkaustiedot