Markkinoija

SANOFI

Vaikuttava aine

ketoprofeeni

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään lievittämään lieviä tai kohtalaisen voimakkaita paikallisia kiputiloja lihas- ja nivelvammojen yhteydessä. Lääkettä ei suositella alle 12-vuotiaille.

Annostus

Geeliä levitetään kipeytyneen kohdan iholle 2-3 kertaa vuorokaudessa. Suurin suositeltava annos vuorokauden aikana on 15 grammaa, mikä vastaa 28 senttimetriä geeliä.

Lääkkeen ottaminen

Geeli hierotaan ihoon, kunnes se on imeytynyt. Voideltua aluetta ei saa peittää sidoksella. Geeliä ei saa levittää silmien ympäristöön eikä limakalvoille. Hoidettavan alueen ihon tulee olla terve. Lääkettä ei saa käyttää ihoalueelle, joka on tulehtunut tai jolla on aknea tai ihottumaa. Geeliä ei saa levittää avoimiin haavoihin. Suojaa hoidettu alue vaatteilla ulkona ollessasi, vaikka suora auringonvaloaltistus puuttuisikin. Pese kädet erityisen huolellisesti aina geelin käytön jälkeen.

Vaikutustapa

Ketoprofeeni rauhoittaa paikallisesti käytettynä tulehduksellista kipua.

Haittavaikutukset

Lääke voi ärsyttää paikallisesti hoidettavaa ihoa, mikä ilmenee punoituksena ja kutinana. Harvinaisissa tapauksissa iho on tullut yliherkäksi auringonvalolle, jolloin se palaa helposti. Lääkettä ei saa käyttää, jos on yliherkkä ketoprofeenille, asetyylisalisyylihapolle tai muille tulehduskipulääkkeille.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei suositella käytettäväksi raskauden ensimmäisen tai toisen kolmanneksen aikana, eikä sitä saa käyttää loppukolmanneksella, koska se voi tällöin vaikeuttaa synnytystä sekä häiritä sikiön kehitystä. Imettämistä lääkityksen yhteydessä ei suositella.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Ulkonäkö

Läpinäkyvä, väritön ja laventelin tuoksuinen geeli.

Hinta ja pakkaustiedot