Markkinoija

ORIFARM HEALTHCARE

Vaikuttava aine

natriumkloridi, kaliumkloridi, natriumsitraatti, glukoosi

Käyttötarkoitus

Valmistetta käytetään aikuisten ja lasten ripulin hoidon tukena.

Annostus

Lääkettä kannattaa käyttää tilanteessa, jossa ulosteet muuttuvat äkillisesti runsaiksi ja vetisiksi. Tila voi olla etenkin pikkulapsille vaarallinen, koska heidän nestetasapainonsa häiriintyy aikuisia herkemmin. Rajusti ripuloiva lapsi on hyvä viedä terveyskeskukseen tai sairaalan poliklinikalle. Näin kannattaa menetellä erityisesti, jos: - alle puolivuotias tai muun sairauden takia heikko lapsi saa ripulin - ripuloivalla lapsella on korkea kuume tai hän on veltto ja väsähtänyt - ripuli on runsasta tai lapsi oksentelee toistuvasti - lapsi ei ota nesteitä läheskään ohjeen edellyttämiä määriä - lapsi ei tunnu virkistyvän hoidon aikana - ulosteissa on verta - ripuli jatkuu lievänäkin yli viisi vuorokautta. Hoidettaessa ripulia kotona ryhdytään korvaamaan neste- ja suolamenetyksiä Osmosalilla 6-8 tunnin kuluessa. Annostus riippuu potilaan iästä ja painosta. Pakkauksen mukana tulee yksityiskohtainen annostusohje.

Lääkkeen ottaminen

Pussin sisältö lisätään puoleen litraan haaleaa vettä. Liuosta sekoitetaan, kunnes kiinteät aineosat ovat liuenneet. Valmiiksi tehtyä oraaliliuosta on aina sekoitettava ennen sen antamista.

Vaikutustapa

Valmiste ehkäisee ripuliin liittyvää kuivumista sekä korjaa elimistön nestetasapainoa ripulin jälkeen.

Haittavaikutukset

Oikein käytettynä lääke ei aiheuta haittavaikutuksia.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttämiselle raskauden aikana tai imetyksen yhteydessä ei ole esteitä.

Säilytys

Huoneenlämmössä, +15-+25 asteessa, kuivassa paikassa. Käyttövalmis oraaliliuos säilyy jääkaapissa (+2-+8 asteessa) vuorokauden, minkä jälkeen sitä ei enää saa käyttää.

Ulkonäkö

Jauhe: Valkoinen, tasa-aineinen, kiteinen jauhe. Valmis oraaliliuos: Kirkas, väritön liuos.

Hinta ja pakkaustiedot