Markkinoija

AMGEN

Vaikuttava aine

apremilasti

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään psoriaasin ja siihen liittyvän niveltulehduksen hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi annos aamulla ja yksi annos illalla.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään kokonaisina. Ne voidaan ottaa ruokailusta riippumatta. Jos annos unohtuu ottaa, se otetaan mahdollisimman pian. Jos seuraavaan annokseen on vain vähän aikaa, annos jätetään kokonaan väliin ja palataan normaaliin aikatauluun.

Vaikutustapa

Lääke on immunosuppressantti, joka muuntaa elimistön tulehdusvastetta mm. estämällä tulehdusvälittäjäaineiden muodostumista siten, että psoriaasin oireet lievittyvät.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ripuli ja pahoinvointi. Joskus saattaa esiintyä myös hengitystietulehduksia, ruokahalun heikkenemistä, unettomuutta, masennusta, migreeniä, jännityspäänsärkyä, yskää, mahaoireita, selkäkipua ja väsymystä.

Jos ilmenee psyykkisiä haittavaikutuksia (mm. unettomuus, masennus, itsetuhoisuus), niistä pitää ilmoittaa lääkärille.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana. Hoidon aikana on käytettävä tehokasta raskauden ehkäisyä.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C.

Ulkonäkö

tabl 10 mg: Vaaleanpunainen, vinoneliön muotoinen tabletti, jonka pituus on 8 mm. Tabletin toiselle puolelle on kaiverrettu ”APR” ja vastakkaiselle puolelle ”10”.
tabl 20 mg: Ruskea, vinoneliön muotoinen tabletti, jonka pituus on 10 mm. Tabletin toiselle puolelle on kaiverrettu ”APR” ja vastakkaiselle puolelle ”20”.
tabl 30 mg: Beige, vinoneliön muotoinen tabletti, jonka pituus on 12 mm. Tabletin toiselle puolelle on kaiverrettu ”APR” ja vastakkaiselle puolelle ”30”.

Hinta ja pakkaustiedot