Markkinoija

HALEON

Vaikuttava aine

ksylometatsoliini, ipratropiumbromidi

Käyttötarkoitus

Flunssaan liittyvän nuhan ja nenän tukkoisuuden hoito.

Annostus

Aikuiset: Yksi sumuteannos kumpaankin sieraimeen enintään 3 kertaa vuorokaudessa. Kahden lääkkeenoton välin on oltava vähintään 6 tuntia. Hoidon kesto ei saa ylittää 7 vuorokautta, koska pitkäaikainen hoito ksylometatsoliinilla voi aiheuttaa nenän limakalvojen turpoamista ja tukkoisuutta.

Ei suositella lasten ja alle 18-vuotiaiden nuorten hoitoon.

Lääkkeen ottaminen

Ennen ensimmäistä käyttökertaa sumutepumppu viritetään painamalla sitä 4 kertaa. Viritetty pumppu pysyy normaalisti toimintavalmiina koko hoitojakson ajan. Jos pumpusta ei tule sumutetta lääkettä otettaessa, pumppu pitää virittää uudelleen samalla tavalla kuin ennen ensimmäistä käyttökertaa.

Haittavaikutusten riskin pienentämiseksi Otrivin Comp -hoito suositellaan lopetettavaksi, kun oireet ovat vähentyneet, jopa ennen kuin hoito on kestänyt 7 vuorokauden enimmäisaikaa.

Vaikutustapa

Ksylometatsoliini vaikuttaa verisuonia supistavasti, mikä vähentää limakalvojen turvotusta ja helpottaa nenän tukkoisuutta.
Ipratropiumbromidi vähentää nuhaa estämällä liman eritystä limakalvolta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat nenäverenvuodot ja nenän kuivuminen. Joskus voi esiintyä makuhäiriöitä, päänsärkyä, nenän tukkoisuutta, kurkun kuivuutta, nielun ärsytystä, nenäkipua ja suun kuivuutta.

Raskaus ja imetys

Käyttö raskauden tai imetyksen aikana lääkärin harkinnan mukaan.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön liuos.

Hinta ja pakkaustiedot