Markkinoija

ASPEN NORDIC

Vaikuttava aine

estrioli

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään estämään tai lievittämään naishormonin eli estrogeenin puutteesta johtuvaa vaihdevuosioireilua, kuten emättimen limakalvon kuivumista ja ohenemista. Se soveltuu myös hedelmättömyyden hoitoon sekä vaihdevuosi-iässä emätinleikkausten esi- ja jälkihoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään kokonaisena veden tai muun nesteen kera, samaan aikaan joka päivä. Unohtunut annos otettava mahdollisimman pian. Jos ottamisesta on kulunut yli 12 tuntia jätetään annos väliin, ja seuraava otetaan normaalisti.

Vaikutustapa

Estrioli lievittää vaihdevuosioireita ja uudistaa hormonitasapainosta riippuvaisia kudoksia, kun elimistön oma hormonituotanto vähenee tai muuttaa luonnettaan.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä pahoinvointia, rintojen arkuutta, nesteen kertymistä, tiputteluvuotoa tai flunssan kaltaisia oireita. Liman eritys kohdunkaulasta voi myös lisääntyä. Etenkin pitkään kestävän hoidon aikana on hyvä käydä säännöllisin väliajoin lääkärin vastaanotolla tilanteen tarkastamiseksi. Hormonikorvaushoidot voivat lisätä rintasyövän sekä verisuonitukosten riskiä.

Hoidon aikana on tarkkailtava rintoja ja käydä ohjeiden mukaan mammografiassa. Lääkäriin on otettava välittömästi yhteyttä, jos ilmaantuu veritulppaan viittaavia oireita, kuten äkillistä hengenahdistusta, kivuliasta jalan turvotusta tai rintakipua.

Raskaus ja imetys

Valmistetta ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Ovestin-tabletit on säilytettävä huoneenlämmössä (+15 - +25 °C). Säilytä alkuperäispakkauksessa valolta ja kosteudelta suojassa.

Ulkonäkö

Valkoisia, pyöreitä ja litteitä, uurrettuja tabletteja, joissa on viistotut reunat. Kaikissa tableteissa on toisella puolella merkintä koodi (1 mg tabletissa DG uurteen yläpuolella ja 7 sen alapuolella. 2 mg tabletissa DG uurteen yläpuolella ja 8 sen alapuolella).

Hinta ja pakkaustiedot