Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

parasetamoli

Käyttötarkoitus

Kivun lievittäminen ja kuumeen alentaminen. Lääkettä käytetään mm. päänsärkyyn, lihassärkyyn, hammassärkyyn, kuukautiskipuihin ja nivelrikon aiheuttamiin kipuihin. Valmiste sopii lapsille ja henkilöille, jotka ovat yliherkkiä asetyylisalisyylihapolle.

Annostus

Reseptillä lääkärin ohjeen mukaan.

Itsehoidossa lääkettä käytetään pakkauksessa olevan annostusohjeen mukaan. Yleensä annostus aikuisilla ja yli 16-vuotiailla nuorilla on 500–1000 mg x 1-3 kertaa päivässä. Maksimiannos on 3000 mg eli kolme 1 gramman tablettia päivässä. Tätä annosta ei saa ylittää. Vahvemmat eli 1 gramman tabletit eivät ole tarkoitettu lapsille. Heillä annos suhteutetaan painoon. Lapsilla tavallinen kerta-annos on 15 milligrammaa painokiloa kohti, mikä annetaan enintään kolme kertaa päivässä. Alle 4-vuotiaille lapsille suositetaan peräpuikkoja.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään vesilasillisen kera ruokailusta riippumatta. Tabletit voidaan puolittaa.

Vaikutustapa

Parasetamoli vaikuttaa keskushermostossa lievittäen kipua ja alentaen kuumetta.

Haittavaikutukset

Haittavaikutukset ovat harvinaisia, kun noudatetaan lääkärin määräämää tai pakkauksessa suositettua annostusta.

Parasetamoli voi vaurioittaa maksaa, jos kerralla otetetaan huomattavan suuri annos tai jos suositettua suurempia annoksia käytetään pitkään. Yliannostusriskin välttämiseksi tulee varmistaa, etteivät muut samanaikaisesti käytössä olevat lääkkeet sisällä parasetamolia. Runsas alkoholin käyttö lisää maksavaurion riskiä.

Raskaus ja imetys

Valmistetta voi tilapäisesti käyttää turvallisesti myös raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä.

Säilytys

PARA-TABS tabletti 500 mg

Säilytä alle 25 °C.

PARA-TABS tabletti, kalvopäällysteinen 1000 mg

Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle. Tabletit säilyvät alkuperäispakkauksen ulkopuolella enintään kaksi viikkoa.

Ulkonäkö

PARA-TABS tabletti 500 mg

Valkoinen tai melkein valkoinen, päällystämätön, kapselimallinen tabletti, jossa jakoura ja koodi ORN 230. Koko 7,6 x 15,2  mm.

PARA-TABS tabletti, kalvopäällysteinen 1000 mg

Valkoinen tai melkein valkoinen kalvopäällysteinen, kapselimallinen tabletti, jossa jakoura ja koodi ORN 231. Koko 10 x 20 mm.

Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot