Markkinoija

INCYTE BIOSCIENCES

Vaikuttava aine

pemigatinibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään sappitiesyövän hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi annos kerran päivässä 14 vuorokauden ajan, sitten 7 vuorokauden hoitotauko.

Lääkkeen ottaminen

Otetaan päivittäin suunnilleen samaan aikaan. Voidaan ottaa ruokailusta riippumatta. Tabletteja ei saa murskata, pureskella, jakaa tai liuottaa.

Jos annos viivästyy yli neljä tuntia tai potilas oksentaa, ei oteta uutta annosta vaan jatketaan normaaliaikataulun mukaisesti. 

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka hidastaa syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat aineenvaihduntahäiriöt, makuhäiriö, silmien kuivuminen, mahaoireet, suun kuivuminen, käsi-jalkaoireyhtymä, kynsihäiriöt, hiustenlähtö, ihon kuivuminen, nivelkipu ja väsymys. Joskus saattaa esiintyä myös silmäongelmia, näön hämärtymistä ja epänormaalia karvoitusta. Silmien kuivumisen hoitoon on tarvittaessa käytettävä kostuttavia silmätippoja.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Raskaustesti on tehtävä ennen hoidon aloitusta. Hoidon aikana ja 1 viikon ajan sen jälkeen on käytettävää luotettavaa ehkäisyä ja lisäksi estemenetelmää (esim. kondomi). Ei pidä käyttää imetyksen aikana. Imetyksen voi aloittaa 1 viikon kuluttua hoidon päättymisestä.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Pemazyre 4,5 mg tabletti
Pyöreä (5,8 mm), valkoinen tai luonnonvalkoinen tabletti, jonka toiselle puolelle on kaiverrettu merkintä ”I” ja kääntöpuolelle merkintä ”4.5”.

Pemazyre 9 mg tabletti
Soikea (10 x 5 mm), valkoinen tai luonnonvalkoinen tabletti, jonka toiselle puolelle on kaiverrettu merkintä ”I” ja kääntöpuolelle merkintä ”9”.

Pemazyre 13,5 mg tabletti
Pyöreä (8,5 mm), valkoinen tai luonnonvalkoinen tabletti, jonka toiselle puolelle on kaiverrettu merkintä ”I” ja kääntöpuolelle merkintä ”13.5”.

Hinta ja pakkaustiedot