Markkinoija

ROCHE

Vaikuttava aine

pertutsumabi, trastutsumabi

Käyttötarkoitus

Tiettyjen rintasyöpätyyppien hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääkäri tai sairaanhoitaja antaa lääkkeen suoneen tai ihon alle.

Vaikutustapa

Trastutsumabi ja pertutsumabi ovat monoklonaalisia vasta-aineita, jotka käynnistävät solunsisäisen reaktioketjun ja estävät syöpäsolujen lisääntymistä tietyissä syöpätyypeissä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimpiä haittavaikutuksia ovat erilaiset tulehdukset, ruokahaluttomuus, unettomuus, päänsärky, huimaus, tuntoharhat, makuhäiriöt, verenpaineen heittelyt, kuumat aallot, silmä -tai sydänoireet, vapina, hengitystieoireet, mahavaivat, voimattomuus, rintakehän kipu, vilunväristykset, väsymys, turvotus, nivel- ja lihaskivut, iho-oireet, hiusten lähtö ja kynsiongelmat. Joskus voi esiintyä myös yliherkkyysreaktioita, huonovointisuutta, lihaskouristuksia sekä selkä-, luu-, tai raajakipua. Käytön yhteydessä tiedetään esiintyvän lääkkeen antoon liittyviä reaktioita, joiden esiintymisriskiä voidaan pienentää esilääkityksellä. Jos hoidon aikana ilmenee ajokykyä heikentäviä oireita, autolla ajoa on vältettävä, kunnes oireet häviävät.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Lääkkeen käytön aikana ja seitsemän kuukauden ajan sen päättymisestä ei saa imettää. Hedelmällisessä iässä olevien naisten on käytettävä tehokasta ehkäisyä lääkehoidon aikana ja vähintään seitsemän kuukautta hoidon jälkeen.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C – 8 °C).

Ei saa jäätyä.

Pidä injektiopullo ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Kirkas tai hieman maitomainen, väritön tai hieman ruskehtava liuos.

Hinta ja pakkaustiedot