Markkinoija

MSD

Vaikuttava aine

doraviriini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään HIV-infektion hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä 1 tabletti kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Lääkkeen voi ottaa ruokailusta riippumatta. Se pitää niellä kokonaisena. Jos annos unohtuu ottaa ja tämä havaitaan 12 tunnin kuluessa, se otetaan heti ja palataan normaaliin aikatauluun. Jos on kulunut yli 12 tuntia, annos jätetään väliin. Kaksinkertaista annosta ei saa ottaa.

Vaikka lääkitys vähentää sukupuoliteitse tapahtuvan HIV-tartunnan riskiä, ei riskiä voida täysin sulkea pois. Varotoimenpiteitä on edelleen noudatettava.

Vaikutustapa

Lääke on viruksen käänteiskopioijaentsyymin estäjä, joka estää viruksen lisääntymistä elimistössä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat poikkeavat unet, unettomuus, painajaisunet, masennus, päänsärky, huimaus, uneliaisuus, pahoinvointi, ripuli, vatsakipu, oksentelu, ihottuma, lihasten häiriöt ja väsymys.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei yleensä pidä käyttää raskauden aikana. HIV-infektoituneen naisen ei tulisi imettää, ettei virus tarttuisi imeväiseen maidon välityksellä.

Säilytys

Säilytä alkuperäisessä purkissa. Pidä purkki tiiviisti suljettuna. Herkkä kosteudelle. Älä poista kuivatusainetta purkista. Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (alle 25°C).

Ulkonäkö

Valkoinen, soikea 19,00 mm x 9,50 mm tabletti, jossa on toisella puolella yhtiön logo ja merkintä 700 ja toisella puolella ei ole merkintöjä.

Hinta ja pakkaustiedot