Markkinoija

ROCHE

Vaikuttava aine

polatutsumabi-vedotiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään B-solulymfooman hoitoon yhdessä muiden syöpälääkkeiden kanssa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen annostelee lääkkeen sairaalassa suonensisäisenä tiputuksena.

Vaikutustapa

Lääke on monoklonaalisen vasta-aineen ja solunsalpaajan yhdistelmä. Se sitoutuu syöpäsolujen pinnalle ja kohdistaa solunsalpaajavaikutuksen tarkasti syöpäsoluihin. Solunsalpaaja häiritsee syöpäsolujen jakautumista ja aiheuttaa niiden kuoleman.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ylähengitystieinfektio, keuhkokuume, muutokset verisoluarvoissa ja muissa laboratorioarvoissa, pienentynyt ruokahalu, tuntohäiriöt, yskä, mahaoireet, hiustenlähtö, uupumus, kuume, yleinen huonovointisuus, painonlasku ja infuusioreaktio.

Joskus saattaa esiintyä myös yleistulehdusta, herpesinfektioita, sytomegalovirustulehdusta, huimausta, hengenahdistusta, keuhkotulehdusta, kutinaa, ihottumaa, ihon kuivumista, tuki- ja liikuntaelinten kipua, vilunväristyksiä ja turvotuksia.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. Raskauden mahdollisuus on suljettava pois raskaustestillä ennen hoidon aloitusta. Naisten, jotka voivat tulla raskaaksi on käytettävä luotettavaa ehkäisyä hoidon aikana ja vähintään 9 kuukautta sen päätyttyä. Miesten on käytettävä luotettavaa ehkäisyä hoidon aikana ja vähintään 6 kuukautta sen päätyttyä.

Ei pidä käyttää imetyksen aikana.

Lääke saattaa heikentää miesten hedelmällisyyttä. Ennen hoidon aloitusta tulisi keskustella siemennesteen säilytyksestä. Lapsen siittämistä tulisi välttää hoidon aikana ja kuuden kuukauden ajan hoidon jälkeen.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C – 8 ºC).

Ei saa jäätyä.

Pidä injektiopullo ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Valkoinen tai harmahtavan valkoinen kylmäkuivattu kuiva-ainekakku.

Hinta ja pakkaustiedot