Markkinoija

BIOCODEX

Vaikuttava aine

Saccharomyces boulardii -hiivasieni

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään ripulin hoitoon. Lisäksi sitä käytetään antibiooteista aiheutuvan ripulin ehkäisyyn ja Clostridium difficile -bakteerin aiheuttaman ripulin uusiutumisen ehkäisyyn.

Annostus

Tavanomainen annos aikuisille on kaksi kapselia aamulla ja illalla eli yhteensä neljä kapselia päivässä. Lapsille suositellaan yhtä kapselia aamulla ja illalla eli yhteensä kaksi kapselia päivässä.

Antibioottiripulin ehkäisyyn probioottihoito aloitetaan yleensä 2-3 päivän kuluessa antibiootin aloittamisesta ja jatketaan vähintään 3 päivää ja enintään 4 viikkoa antibioottikuurin päättymisen jälkeen.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit niellään nesteen kera. Tarvittaessa kapselit voidaan avata ja sisältö sekoittaa ruokaan tai juomaan. Ei saa sekoittaa jääkylmiin eikä kuumiin ruokiin/juomiin, ei myöskään alkoholipitoisiin juomiin. Ripulin yhteydessä ihminen menettää paljon nestettä. Menetetty nestemäärä pitää korvata juomalla
runsaasti. Nestevajauksen hoito on erityisen tärkeää lapsilla.

Vaikutustapa

Saccharomyces boulardii -hiivasieni kuuluu probiootteihin, jotka ovat pieneliöitä eli mikrobeja, kuten esimerkiksi maitohappobakteerit.

Probiootit tasapainottavat suolistossa normaalisti olevia bakteerikantoja ja estävät bakteerien haitallisia vaikutuksia suolen limakalvolla. Tämä lievittää ripulia tai vähentää sen ilmaantumista. Probiootit kulkeutuvat suoliston läpi eivätkä imeydy suolistosta elimistöön.

Haittavaikutukset

Valmiste ei yleensä aiheuta haittavaikutuksia.

Raskaus ja imetys

Valmistetta voi käyttää raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Lasipurkki: Säilytä alle 25 °C. Pidä pakkaus tiiviisti suljettuna.
Läpipainopakkaus: Ei erityisiä säilytysolosuhteita, eli voidaan säilyttää huoneenlämmössä (+15-25°C).

Ulkonäkö

Valkoinen liivatekapseli.

Hinta ja pakkaustiedot