Markkinoija

ABBVIE

Vaikuttava aine

prednisoloni

Käyttötarkoitus

Lääke lievittää tulehdus- ja yliherkkyysoireita silmän eri osissa. Sitä käytetään myös silmäleikkausten jälkeen edistämään paranemista.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Hoito aloitetaan yleensä ottamalla 1-2 tippaa joka tunti kahden vuorokauden ajan, minkä jälkeen ottokertoja voidaan harventaa.

Lääkkeen ottaminen

Pulloa on ravisteltava hyvin ennen käyttöä. Tiputuskärjellä ei saa koskettaa silmää, sitä ympäröivää ihoa tai muita pintoja. Avatun pakkauksen kestoaika on 1 kk.

Pehmeitä piilolinssejä ei saa pitää käytön aikana. Piilolinssit pitää poistaa ennen tippojen laittamista ja odottaa vähintään 15 minuuttia, ennen kuin ne asetetaan jälleen paikoilleen.

Vaikutustapa

Lääke on kortikosteroidi, joka rauhoittaa tulehdusta ja lievittää kudosturvotusta vähentämällä tulehduksen välittäjäaineiden muodostumista elimistössä.

Haittavaikutukset

Lääke saattaa joskus aiheuttaa yliherkkyyttä, nokkosihottumaa, päänsärkyä, silmänpaineen nousua, kaihia, vierasesineen tunnetta silmässä, silmän tulehdusta, ärsytystä, kipua, punoitusta tai näön hämärtymistä, sekä makuhäiriöitä ja kutinaa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. Ei yleensä pitäisi käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 ºC. Ei saa jäätyä.

Pidä pullo ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Valkoinen, tiheä, hienojakoinen suspensio.

Hinta ja pakkaustiedot