Markkinoija

AMGEN

Vaikuttava aine

denosumabi

Käyttötarkoitus

Luun haurastumisen ja osteoporoosin hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä annostellaan yhden esitäytetyn ruiskun sisältämä 60 mg:n annos kuuden kuukauden välein.

Lääkkeen ottaminen

Lääkkeen saa pistää henkilö, joka on saanut riittävän opastuksen pistotekniikkaan. Lääke pistetään ihon alle reiteen, vatsaan tai olkavarteen. Pakkauksessa on yksityiskohtaiset ohjeet lääkkeen ottamista varten. Hoidon aikana huolehdittava hyvin suuhygieniasta ja käytävä säännöllisesti hammastarkastuksessa. 

Vaikutustapa

Denosumabi on monoklonaalinen vasta-aine, joka estää toisen proteiinin toimintaa, jolloin luun hajoaminen vähenee, luut vahvistuvat ja luunmurtumat estyvät.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat raaja-, lihas- ja luustokipu. Joskus voi esiintyä myös virtsatie- ja hengitystietulehduksia, iskiasta, mahavaivoja, ihottumaa tai hiustenlähtöä.

Jos hoidon aikana ilmenee suuoireita (esim. hampaiden heilumista, kipua tai turvotusta, huonosti paranevia haavoja tai eritevuotoa) tai ihonalaisia tulehduksia, on otettava heti yhteys lääkäriin. Myös tuntohäiriöiden, suonenvedon, lihasjäykkyyden, -nykäyksien, tai -kouristuksien tai uuden tai epätavallisen reiden, lonkan tai nivustaipeen kivun ilmaantuessa on otettava yhteys lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Käytetään raskauden aikana vain erityistapauksissa. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2°C ‑ 8°C).

Ei saa jäätyä.

Pidä pakkaus ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön tai kellertävä liuos.

Hinta ja pakkaustiedot