Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

naprokseeni

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetetään lapsilla kivun ja kuumeen hoitoon. Sitä voidaan käyttää myös aikuisilla nivelreuman (myös lapsilla) ja muiden reumatautien, nivelrikon ja kihdin hoitoon, vammojen ja suurten hammasleikkausten yms. jälkihoitoon, runsaiden kuukautisten ja kierukan aiheuttaman liian runsaan kuukautisvuodon hoitoon sekä migreenikohtausten estoon ja hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lasten annostus painokilojen mukaan kahteen osa-annokseen jaettuna.

Lääkkeen ottaminen

Oraalisuspensio annostellaan ruiskulla, minkä jälkeen suositellaan nautittavaksi pieni määrä muuta nestettä. Pulloa ravistellaan hyvin ennen lääkkeen ottamista.

Vaikutustapa

Naprokseeni on tulehduskipulääke. Se lievittää kipua ja tulehdusta sekä alentaa kuumetta vaikuttamalla elimistön välittäjäaineisiin.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimät haittavaikutukset ovat mahavaivoja. Joskus voi esiintyä myös iho-oireita, lisääntynyttä hikoilua, huimausta, päänsärkyä, suutulehduksia, väsymystä, näkö- tai kuulohäiriöitä sekä korvien soimista. Jos ilmenee väsymystä, keskittymiskyvyn heikkenemistä, huimausta tai näköhäiriöitä, autolla ajoa on vältettävä.

Muiden tämän ryhmän lääkkeiden tavoin naprokseeni vaikuttaa veren hyytymiseen siten, että verenvuoto kestää tavallista pitempään. Jos esiintyy mustia tai tummia ulosteita tulee ottaa yhteyttä lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden aikana. Lääkettä voidaan käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C. Älä säilytä kylmässä. Ei saa jäätyä.

Ulkonäkö

Valkoinen tai melkein valkoinen, tasa-aineinen suspensio.

Hinta ja pakkaustiedot